Skocz do zawartości

316i 1,9 M43 1999r.Traci moc(przy dodawaniu gazu......

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Silnik po odpaleniu na buiegu jałowym zachowuje się normalnie.Przy wciśnięciu pedału gazu silnik sie dławi(buuu).jazda to juz wogóle masakra(strasznie słaby).Wypnę przepływke jest OK(podmieniałem przepływkę i efekt mizerny-dusi się).W inpie nie pokazuje żadnych błędów silnika.Na read status:są przekroczenia powietrza.Co może być?Pilnie prosze o pomoc
never again N46
Opublikowano
Przepływkę podmieniałem i nic.Jeżdżę aktualnie bez przepływki(sprawna),bo na niej nie da sie jezdzić.Czy zepsuta odma może powodowac takie zachowanie silnika?Jak sprawdzić odmę?(zaciśnąc wąż).Jutro postaram się wrzucić screny z inpy.
never again N46
Opublikowano
adaptacji nie tzeba robić.Jak dodaje delikatnie gazu to cos lekko popierduje.
never again N46
Opublikowano
Kolego ja mam podobnie ale na 4,5 biegu jak wcisnę na max to idzie na pół gwizdka, a jak dozuje to inna jazda a ostatnio w ogóle się zdziwiłem jechałem na 4 tys obrotów a tu nagle kop jakby się turbo włączyło no może przesadziłem ale coś w ten deseń.. i tez nie wiem czy to przepływka czy co....
Opublikowano
Kolego jaką przepływkę dawałeś na podmianę?BOSCHA?czy jakiś zamiennik?Widzę że masz dostęp do INPY załóż za 100 % sprawny oryginalny przepływomierz w inpie kliknij adaptive i wtedy sprawdź co się będzie działo,co do screnów z inpy wartości są prawidłowe ta z wykrzyknikiem też jest ok chyba nie muszę tłumaczyć co ona oznacza,jeżeli dalej będzie to samo szukaj nieszczelności,odmę wykręć i obejrzyj może też być rozszczelniona tak na odległość wiesz trudno co kol wiek stwierdzić
Opublikowano
Wczoraj sprawdziłem szczelnośc dolotu.Za odmę chciałem sie wziążć,lecz nie wiem jakim kluczem ją odkręcić(nie widać śrubki)-no i silnik był troche gorący :x .Zatkałem odmę palcem i efekt był ten sam(po ściągnięciu węża z odmy,silnik gasł)-odma ciągle zasysała powietrze.
never again N46