Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedys opisywałem sytuacje na forum ze przy jezdzie w granicach 90-100km/h przy delikatnie wcisnietym pedale gazu dochodzi straszne buczenie z tyłu auta ,kiedy jednak dodam gazu lub całkowice zdejmne noge z gazu buczenie ustaje , w 80% stwierdziłem po przeczytaniu odpowiedzi ze moze to byc dyfer ,niestety dyfer wymieniony a buczenie jest nadal :( wiec pytanie co moze byc dalej przyczyna tego obiawu ? ( tak po kolei sobie bede wymieniał az do skutku )

Pozdrawiam

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

ślicznotka :)

Opublikowano
lub faktycznie dyfer

Przeciesz pisze ze wymieniony jest dyfer

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
moze skrzynia biegow? podczas jazdy slyszysz ze to z tylu ale dzwiek moze sie przenosic. jezeli nie to moze faktycznie lozysko na kole. u siebie tez slysze buczenie ale tylko przy dodaniu gazu na niskim biegu. przykladowo mam piatke i jade 80 i daje gaz to buczy. jak mam trojke i jade 80 i wcisne gaz to buczenia nie ma. wydaje mi sie ze skrzynia biegow bo chodzi zle i przymierzam sie do jej wymiany.

🙃🙃

Opublikowano

Nie wiem na którym biegu ale chyba na ostatnim bo to automat :) gdy praca silnika dorównuje szybkosci czyli ani nie przyspiesza ani nie zwalnia w granicach 80-90km/h wyje wyzej i nizej juz nie ,i po dodaniu gazu lub całkowicie odciecie gazu tez nie wyje mimo ze toczy sie w granicach w/w szybkosci .jesli chodzi o łozyska na kole lewym czy prawym to 100% nie są mysle jeszcze czy nie przypadkiem podpora wału ?

dyfra do wymiany

qurde wymieniony ludzie czytajcie posta !

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja