Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kolego EWN, rozumiem, że podoba Ci się seria 1, ale naprawde nie warto kupowac takiego golasa i to jeszcze z silnikiem 1.6, zaoszczedzone pieniadze nie zrekompensuja Ci braku frajdy z uzytkowania nieco lepiej wyposazonej wersji, chyba, ze kupujesz auto z zamiarem wrzucenia od razu kilku tysiecy na skorzana kierownice, galke, alufelgi i rewizje silnika 1.6, ktory niestety do bezawaryjnych nie nalezy.
  • Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Kolego EWN, rozumiem, że podoba Ci się seria 1, ale naprawde nie warto kupowac takiego golasa i to jeszcze z silnikiem 1.6, zaoszczedzone pieniadze nie zrekompensuja Ci braku frajdy z uzytkowania nieco lepiej wyposazonej wersji, chyba, ze kupujesz auto z zamiarem wrzucenia od razu kilku tysiecy na skorzana kierownice, galke, alufelgi i rewizje silnika 1.6, ktory niestety do bezawaryjnych nie nalezy.

Jasne, zgadza się. Szukam samochodu do pracy. Może być golas. Pytanie zadawałem pod kątem stanu technicznego i wiarygodności przebiegu . Co do awaryjności silników 1,6 w benzynie, to chyba trochę tendencyjne opinie krążą - jak powiedział znajomy macher "to są proste silniki... tam nie ma się co zepsuć"

Opublikowano

Witam Panowie, jestem nowy na forum, czaje się już od jakiegos czasu na:

http://otomoto.pl/bmw-120-120d-coupe-m-pakiet-C23871131.html

Każda opinia się przyda. Zwróciłem uwagę na przebieg (ze niski), brak sterowania podgrzewanymi fotelami(w opisie niby są, może pomyłka), dość duża szpara miedzy maską a zderzakiem.....a raczej lampami bo przy zderzakach widzę, że w innych podobnie.

Jutro zapytam o VIN rozkodujemy i wtedy więcej info będzie. Ale zerknijcie tak na pierwszy rzut oka co i jak.

Dzięki wielkie.

Opublikowano

Te kierownice tak mają niestety u mnie w e87 jest identycznie , wystarczy że samochodem pojezdzi chwile kobieta które kremuję ręce i efekt gwarantowany

Jeżeli chodzi o młode samochody z małym przebiegiem i "świeżo sprowadzone" zawsze zadaję pytanie czy jeżeli miał byś taki samochód sprzedawał byś go ?

wiadomo są różne sytuacje ale ja w okazję " bo pilnie potrzebował ktoś gotówki " nie wierzę . Raczej obstawiam że w takich samochodach coś jest nie tak lub po konkretnym dzwonie .

Gdyby to był fiat panda można by było myśleć że sprzedawał ktoś bo żle mu się jezdziło , ale ja nie znam osoby która jeźdźąc BMW coś takiego powie

Wracając do tej jedynki :

- koła średnio z tego modelu w dodatku chyba zimówki

- data w samochodzie z marca a odziwo mamy już koniec lipca , więc jeżeli auto wisi na ogłoszeniu od marca to powiedzieć mogę tylko : dobre BMW schodzą z otomoto jak świeżę bułeczki

Proszę się nie przejmować moją opinią na temat świeżych samochodów , ale codziennie mam do czynienia z komisami , handlarzami , czarodziejami

Opublikowano

Data w samochodzie z 13 kwietnia nie marca, ale mniejsza o to. Wydaje mi sie że tak długo stoi bo cena wysoka, samochod z niskim przebiegiem wiec cene wystawili wygorowaną, wiec jak ktoś sobie oglada to odrazu stwierdzi że woli serie 3 bo za te pieniądze już też dostanie całkiem niezłe autko. Oczywiście to takie moje pobożne życzenia...zobaczymy co VIN pokaże.

Mam jeszcze pytanie o przegląd gwarancyjny, bo samochód nie ma 30tyś nabitych, wiec po jakim czasie sie robi przeglad, jak sie nie przekroczy progu kilometrów, dwa, trzy lata?

No numer już dostałem WBAUR31050VJ32355, po wyposażeniu wszystko się zgadza, przebieg też troche się rozjaśnił bo samochod wyprodukowany w maju 2009.

Po VINie sprawdzilem tylko wyposażenie w sumie i podstawowe dane czy salon BMW zaoferuje mi coś więcej? Chcą za to 100zł.

Opublikowano

Cena za tą jedynkę jest normalna, w zasadzie zakładająć, że z samochodem jest wszystko OK i przebieg jest prawdziwy cena mieście się w dolnych granicach cen rynkowych w zakresie jedynek z takim silnikiem, w takiej wersji nadwozia i wyposażenia. W Bawaria Motors stoi podobna droższa od tej o około 30,000PLN.

Wiem i widzę w tym wątku po wrzucanych linkach, że każdy chciałby kupić polifta w cenie nowego Fiata Pandy daltego w zasadzie każdy wrzucany tu egzemplarz to rynkowy śmieć, który (o dziwo) znajduje naiwnych, głupich nabywców, czy też po prostu ludzi, którzy chcą na siłę zrobić wrażenie na innych, że "jeżdżą jedynką" a nie Golfem, Astrą czy Aurisem :mrgreen: Osobiście wolałbym jeździć dużo nowszym Aurisem, czy jakimkoliwk innym autem z tego segmentu niż mocno wytłuczoną jedynką, która Bóg wie ile przeszła a które to egzemplarze najcześciej wwrzucane są w tym wątku.

Pierwszy przegląd gwarancyjny tego auta powinien być w maju 2011 i powienien obejmować wymianę oleju, płynu hamulcowego i filtra kabinowego, Następny przegląd po roku, czyli w maju 2012 i tak dalej już mniej więcej co rok. W teorii przegląd jest niby co dwa lata albo 30 tys km ale w praktyce (pisze na podstawie swoich wizyt w ASO i tego co mi się wyświetla na komputerze w aucie) musisz po pierwszych dwóch latach od pierwszej rejestracji auta pojawiać się co rok serwisie. Podsumowując: to auto powinno mieć co najmniej jedną wizytę w ASO .Jeżeli uzyskasz numer Vin sprawdź na stronie UOKiK czy to auto nie podlegało akcji gwarancyjnej wymiany podgrzewacza (filtra) paliwa. Jeżeli tak (a obstawiam, że tak) to na pewno musi być jakiś ślad

Opublikowano
Wiem i widzę w tym wątku po wrzucanych linkach, że każdy chciałby kupić polifta w cenie nowego Fiata Pandy daltego w zasadzie każdy wrzucany tu egzemplarz to rynkowy śmieć, który (o dziwo) znajduje naiwnych, głupich nabywców, czy też po prostu ludzi, którzy chcą na siłę zrobić wrażenie na innych, że "jeżdżą jedynką" a nie Golfem, Astrą czy Aurisem Osobiście wolałbym jeździć dużo nowszym Aurisem, czy jakimkoliwk innym autem z tego segmentu niż mocno wytłuczoną jedynką, która Bóg wie ile przeszła a które to egzemplarze najcześciej wwrzucane są w tym wątku.

Mam dokladnie takie same spostrzezenia.

A 77 000 za swieza serie 1 to cena moze i nienajnizsza ale nie zapominajmy ile te auta przyzwoicie wyposazone kosztuja jako nowe.

Opublikowano

Po ptakach... Samochód może i wygląda dobrze wyposażenie zgadza się z tym w opisie. Rocznik i przebieg ujdzie Ale uwaga:

-w ogłoszeniu napisane że sprowadzony ze Szwajcarii, w VINie przewijają się jezyki włoskie (instrukcja itd)

-samochód był malowany z prawej strony zderzak,błotnik przód.

-samochód sprowadził ktoś inny niż komis

-brak ksiażki serwisowej

-I najlepsze na koniec........JEDEN KLUCZYK

Dzieki za pomoc, uwaga na miny. Pozdrawiam

Opublikowano

Nie ma co się dziwić że każdy chciałby, jedynka to b ładne auto.

Nie ma co się dziwić że kupują nawet szmelce, ludzie się uczą całe życie. (mój pierwszy samochód też był wtopą :mad2:).

Z moich skromnych obserwacji wynika, że jest kilka atrybutów które gwałtownie podnoszą cenę jedynek.

- po lifcie cena zdecydowanie wyższa.

- model (silnikowo) powyżej 118.... cena zdecydowanie wyższa

- bogate wyposażenie - cena wyższa

- kondycja auta/wiarygodny mały przebieg/papiery/kpl. kluczyków - cena zdecydowanie wyższa

- a i jedynka 116 przed liftem jest chyba zdecydowanie tańsza i bardziej dostępna (ale historia tego modelu silnikowego raczej chlubą dla marki to nie jest)

W zal od parametrów powyżej trzeba szykować min 40tys i w górę. I w kraju trudno znaleźć coś godnego uwagi, Statystycznie łatwiej znaleźć w Niemczech, Austrii, Szwajcarii I trzeba szukać osobiście za granicą najlepiej od osoby prywatnej (oczywiście nie od Turka - statystycznie) :-). To co już jest sprowadzone to raczej nie polecam.

Może czasami ktoś będzie miał farta ale częściej będzie tak że rozmarzeni i naiwni kupią, potem na forum będą pisać że to czy tamto padło i co robić ?

A prawda jest taka że zadbana/pewna 1-ka raczej nie sprawia kłopotów.

Opublikowano

Dzięki za uwagi,

Zaznaczony jest również ksenon, którego oczywiście nie ma.

Wysłałem pytanie o VIN, gdy będę miał numer odezwę się.

Pozdrawiam,

Łukasz

Opublikowano
Witam. Przymierzem się do kupna e87 po liftingu. Interesuję się głównie tą, bo jest bardzo blisko i ma mały przebieg. http://otomoto.pl/bmw-118-klimatronik-tempomat-komputer-C24298512.html co zauważyłem przy oględzinach: Koleś mówi ze może się podpisać pod tym, że auto jest bezwypadkowe, nie robiłem jeszcze pomiaru czujnikiem bo zapomniałem, ale po szparach można powiedzieć ze tak jest. Zastanawia mnie tylko troche inny odcień poduszki od kierownicy.. powiedział, że to przez PLack, co wy powiecie? zauważyłem tez, że na desce rozdzielczej widać gdzie jest poduszka( nie wiem jak to opisać :P ) . Jeszcze jedno. W bagażniku brakuję jednego paska do dźwigania półki od koła, da sie takie coś dokupić ? Czekam na opinie >

Wczoraj dokładnie oglądałem. Jestem załamany, bo patrząc na te wyposażenie samochód wcale nie jest tani w porównaniu do innych, myślałem, że tak jak sprzedawca zapewniał jest bezwypadkowe.. Cały lewy bok robiony zakres na czujniku od 270-350, przy tylnim nadkolu jest jeszcze wiecej bo chyba kolo 500... odziwo wszystkie szyby sa takie same.. tak samo książka serwisowa. Przeglądając ogłoszenia widze, że pieczątki w książkach są okrągłe i maja napis BMW.. Tam były całkiem inne, prostkątne, jest możliwość, żeby były wiarygodne..

Przeglądając znalazłem coś takiego http://otomoto.pl/bmw-118-2-0-d-C24192440.html . Dziwnie niska cena dla mnie ponieważ są fotele z mki. Co powiecie ?

Sprzedam:
Opublikowano

Obejrzałem ostatnio kilka jedynek, oferowanych na allegro i otomoto, w przedziale cenowym 30 - 40 tys. Nasuwa mi się jeden wniosek - naprawdę nie warto tracić czasu i ponosić kosztów podróży krajoznawczych po Polsce, żeby zobaczyć składaną jedynkę. Zdecydowaną większość ofert bezwypadkowych, SPROWADZONYCH samochodów można sobie odpuścić. Prawdopodobieństwo, że taki samochód jest samochodem powypadkowym jest bliskie jedności. Jest dokładnie tak jak napisał ronf1:

W zal od parametrów powyżej trzeba szykować min 40tys i w górę. I w kraju trudno znaleźć coś godnego uwagi, Statystycznie łatwiej znaleźć w Niemczech, Austrii, Szwajcarii I trzeba szukać osobiście za granicą najlepiej od osoby prywatnej (oczywiście nie od Turka - statystycznie) :-). To co już jest sprowadzone to raczej nie polecam.

Jak ktoś chce fajnego składaka to lepiej zainwestować w Wigry 3. Zdecydowanie tańsze rozwiązanie.

Opublikowano
Po ptakach... Samochód może i wygląda dobrze wyposażenie zgadza się z tym w opisie. Rocznik i przebieg ujdzie Ale uwaga:

-w ogłoszeniu napisane że sprowadzony ze Szwajcarii, w VINie przewijają się jezyki włoskie (instrukcja itd)

-samochód był malowany z prawej strony zderzak,błotnik przód.

-samochód sprowadził ktoś inny niż komis

-brak ksiażki serwisowej

-I najlepsze na koniec........JEDEN KLUCZYK

Dzieki za pomoc, uwaga na miny. Pozdrawiam

Jeżeli auto jest z Włoch to tam nie prowadzą wczytywania w kluczyk informacji dot. usterek , przebiegu itd a jedynie w książkę serwisową której w tym przypadku brak ....

Opublikowano
Ja mam takie pytanie, troch już tych jedynek pooglądałem i zastanawia mnie jedno, czy jest jakaś różnica w przednich światłach miedzy przed liftem a po liftowym modelem ?
Sprzedam:
Opublikowano
Halogeny różnią się tylko kolorem wkładu lampy, natomiast co do xenon'ow, bixenon'ow to niech koledzy sie wypowiedza :)
Opublikowano

Dzieki wielkie, Właśnie oglądałem polift z jasynmi wnekami lamp, wiedziałem, że coś mi nie pasuje. A jak to jest z ksenonami ?

Mam jeszcze jedno pytanie

S704A M SPORTFAHRWERK M Podwozie sportowe

P7RRA DYNAMIC PAKET Pakiet Dynamic

Podwozie sportowe to chodzi o nizszy twardszy zawias ? a co to jest pakiet dynamic ? :)

Sprzedam:
Opublikowano

M SPORTFAHRWERK - nizsze, twardsze zawieszenie= krotsze sprezyny + grubsze stabilizatory - auta z ta opcja lepiej sie prowadza.

Pakiet dynamic- z tego co pamietam - sportowa kierownica, fotele sportowe, listwy zewnetrzne lakierowane, obnizone zawieszenie, ale glowy sobie nie dam uciac...

Opublikowano

Witam.

Jestem tu nowy i za parę dni chcę kupić swoje pierwsze BMW. Będzie to moje drugie auto jakie miałem ( pierwszy był golf mk3 kombi kupiony rok temu po to by do UK jak najwięcej ze sobą zabrać;).

PS. od 6 miesięcy rower/czasami dziewczyna podwozi mnie do pracy ( jej pierwszej kupiłem auto)- golf skończył żywot na złomowisku.

A teraz na poważnie bo odbiegłem od tematu. Chcę kupić BMW serii 1

i mam konkretną ofertę proszę o ocenę:

http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201230479828120/sort/default/usedcars/price-to/7000/transmission/manual/maximum-mileage/up_to_60000_miles/price-from/5000/fuel-type/diesel/maximum-age/up_to_7_years_old/model/1_series/make/bmw/onesearchad/used/onesearchad/nearlynew/onesearchad/new/page/1/radius/1501/postcode/tf50ah?logcode=p

I ogólne pytanie tez troszkę poza tematem, co sądzicie o tym silniku chodzi mi o awaryjność TAK/NIE.

Pozdrawiam, dzięki.