Skocz do zawartości

318d Wyciek oleju panowie pomocy jestem na wakacjach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie przegoniłem troche auto 318d i duza plame oleju ałto mi zostawiło pod domem stoi juz3h i nie widac kolejnej plamy. Co sprawdzic? Mysle ze to turbo wczesniej sie sporo pociło. Moze teraz za duzo pusciło i juz sie ustabilowało. Uszczelke silnika mam sucha. Jade w pon do mechanika mam nadzieje ze to tylko i niestety zurzyte turbo a wylało sie koło 200ml oleju tak mysle
Opublikowano
Znalazłem goscia co bmw robi i jutro jade do niego na kanał. Nie no ze autem w trasie było wszystko spoko bez problemow zadnego hałasu czy kopcenia tylko sporo wypluło oleju przytarłem srodek obudowy silnika i tendy sie skraplało teraz jakby sie uspokoiło ale auto nie jest uzywane stoi w garazu.
Opublikowano
Czyli miskę olejową przytarłeś? Może się zrobiła delikatna nieszczelność...? Tak czy siak pasuje obmyć silnik, odpalić, przejechac sie ewentualnie i bedziesz wiedzial co dolega ;) Powodzenia i mimo wszystko udanego pobytu na wakacjach! ;)
Opublikowano

no juz wiem co odma do wymiany. Od nowosci bylo nie wymieniane a co 50tys powinno sie wymieniac. Typ ogarniety same bety robi.

Co jeszcze olrj poszed nawet bagnetem czyli za duze cisnienie jest wukładzie a turbo spr. Jest nowe łopatki jak nowe bicia nie maja odchyłow itp. Takze chociaz z tego sie ciesze. Ale powiedział mi ze w trasie turbo mogło by pasc od cisnienia. no i wiem w koncu czemu sie lało z motoru. Teraz to zrobie i bede miał spokoj 160zł odma i wymiana 120 zł wiec nie jest zle

Opublikowano

no wiem o tym juz gdzie co jest sam bym w to ogarna u siebie w domu a tu nie nam warunków niestety.

Ale w cenie mam diagnoze auta mycie silnika no i nic mnie nie obchodzi ma byc zrobione.

W serwisie dzis mi powiedzieli 190 zł z obudowa. Ja mam za160 wiec jest spoko.

A ze nie był wczesniej wymieniany to wole całosc wymienic a nie sam filtr.

Ale chociaz wiem ze mam w super stanie turbo alternator ni i to co sam wymieniłem wczesniej heble.wachacze.kruciec głowicy no i termostat ;p ehh potem wrzucę zdjecia fury własciciela warsztatu e30oryginalne m3 lalka poprostu wszystko seriia

Okazalo sie ze turbo jest z 2006 r :mrgreen:

do tego wymienilem gume pod turbo za 30 zl raptem i motor jest w koncu czysciutki, zero pocenia.

polecam taki zabieg

apropo odme powinno sie wymieniac co 50 tyś