Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Z racji tego że to mój pierwszy post witam wszystkich.

Poczytałem sobie to forum i musze powiedzieć że bardzo dużo się dowiedziałem wiec pewnie bede tu wracał częsciej

Zamierzam kupibć 330d z 2004 roku ew 2003 (204 KM). W zwiazku z tym mam właściwie 2 pytania:

1. Czy wszystkie skrzynie automatyczne w 330d sa Steptronic ? Czy moga byc bez Steptronic ?

2. Watki o automat czy manula czytałem ale nie znalazłęm takiego czegos:

Czy automatyczną skrzynią biegów można kręcić kółka i inne bajery związane z napędem na tył ( nie jeździłem automate do tej pory). :-):-)

Czy steptronic coś pomoże w tej kewstii ?

Z tego co widzałem to większość skrzyń jest automatyczna wiec stad te pytania

Dzięki za opdowiedzi

Pozdrawiam

Wojtek

• Członkowie klubu
Opublikowano

2. Watki o automat czy manula czytałem ale nie znalazłęm takiego czegos:

Czy automatyczną skrzynią biegów można kręcić kółka i inne bajery związane z napędem na tył ( nie jeździłem automate do tej pory). :-):-)

Oczywiście. Przecież to, że automat to nie znaczy, że każde skrzyżowanie masz przejeżdżać prosto.

Bo mam nadzieję, że nie piszesz o paleniu gumy?

pkt 6

viewtopic.php?f=69&t=117759

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

:duh:

Opublikowano

Bo mam nadzieję, że nie piszesz o paleniu gumy?

Pewnie że nie, chodzi mi o zwykłą frajdę z jazdy jaką daje skrzynia ręczna (bo nie wiem włąsnie jakie daje automat) :)

Pozdrawiam

Wojtek

• Członkowie klubu
Opublikowano
no to takiej frajdy jaką daje manual, automat nigdy nie da, ale... odwrotnie również... więc to trochę wygląda teraz "jak wybrnąć z zadanego pytania" :wink: :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Nigdy nie będzie takiej frajdy jak w manualu, ale też są plusy np. przy staniu w korkach :D Bokiem zawsze pójdziesz jak już kiedyś to robiłeś, ale nie dasz po sprzęgle... no i palenie gumy na suchym raczej odpada.