Skocz do zawartości

320d Nie wchodzi 2 i 4 bieg ?????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, stało się moje autko stoi, a wszystko przez to że pożyczyłem :mad2:

Otóż dzisiaj nad ranem do domu po wycieczce powrócil moj ojciec z jakże miłą informacją że 2 i 4 bieg nie wchodzi :cool2:

Rano przed pójściem do pracy wpadam do garażu odpalam i zonk wszstko dziala, tzn działało przez jakieś 15m(etry) i później biegi odmówiły posluszenstwa i pozostaje mi 1 3 5 i R. Żeby było lepiej wakacjuje troche za granica gdzie sobie dorabiam i o jakims ludzkim mechaniorze raczej marzenia nie ma , więc chciałbym się dowiedzieć czy MOGĘ PODJĄĆ JAKIEKOLWIEK KROKI w kierunku chociażby częściowego rozgryzienia mojego problemu niewchodzących 2 i 4 ???? Dodam że "górne" biegi działają bez zarzutu lekko jak zwykle, przy wypuszczaniu sprzegla przy samej gorze tak 2 jak i 4 charcza ale nie zaskakują. Odpowietrzyć sprzęgło ? Może sprawdzić stan oleju w skrzyni? Tylko niech nikt mi od razu nie mówi że to synchronizatory czy jakoś tam bo bedzie lipa, jak ja do Polski wróce :o Z góry dzieki za jakiekolwiek wskazówki. Czy wytluczone poduszki pod silnikiem mogą mieć coś z tym wspólnego?

edit: dodam jeszcze że przebieg 100% prawdziwy 90 tys km

Edytowane przez emstar
Opublikowano
Już odpisze tak. Ojciec pojechał jakies 200km nad morze, tylko autostrada i na 200% spokojnie bez żadnej szarpaczki, ja też raczej cudów tym autem nie wyrabiałem. A charczy dopiero jak ciagne na 2 i puszczam sprzęgło i przy samej gorze cos charknie, na 4 to samo :/ Ciekawe czy gora też poleci.
Opublikowano
Podaj kraj gdzie jestes moze jakis ludzki mechanik sie znajdzie.
Opublikowano
O zadnych kręcących jajcach nic mi nie wiadomo :D Ocb? Jestem nigdzie indziej jak w Paryżu, przyjechałem jakieś 3 tyg temu i przez cały ten czas skrzynia dzialała bezproblemowo.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
witka ponownie, NAPRAWIŁEM! uhh, bez kanału, podnośnika, narzędni, po Japońsku czyli "nahama" zaciągnąłem 2 , troche zabolało ale bieg wszedł, 4 weszła już normalnie, jeżdżę tydzień i jak dotychczasz wszystko ok :) Za tydzień powrót do PL mam nadzieje że bez niepodzianek. Pozdrawiam