Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zrobiłem ostatnio test spalania mojej X5 3.0d po lifcie. Zainteresowała mnie rozbieżność pomiędzy wskazaniami komputera a spalaniem rzeczywistym. Różnica ta wyniosła nawet powyżej 1,5 L (komputer zaniża ) :(

Mam założone gumy 19 -stki czy mogą być przyczyna błędnego wskazania ?

Jak wyglądają u Was wskazania komputera względem rzeczywistego spalania, czy również komputer zaniża spalanie ?

Jak wygląda spalanie w Twojej X5 i czy podobnie jak podają inni użytkownicy na tej stronie ?

http://www.hammerdeals.pl/?FF=307&makeid=2&modelid=1400&bid=1095&genid=1717705780&filtr=1&engineid=6067&yearfrom=2003&yearto=2006&trybopinii=1

Opublikowano
mam to samo kolego.wskazanie komputera zaniza u mnie o okolo 1,5 - 2 litrow.takze jesli srednie spalanie wedlug komputra wynosci 8 litro to dodaje to tego okolo 2 litry i wiem ile rzeczywiscie spala moje bmw
  • Moderatorzy
Opublikowano
Podjedź do kogoś z Inpa niech sprawdzi czy któryś uczciwy sprzedający nie "podregulował" odczytu zużycia paliwa.
Opublikowano
komputer pokladowy zawsze oszukuje w wiekszym lub mniejszym stopniu,ja sprawdzilem u siebie jadac z podpietym kompem i roznica wyszla okolo1.5 litra i sie wachala.
  • Moderatorzy
Opublikowano
W sekcji licznika ( Inpa)możesz to ustawić.
Opublikowano
tylko trzeba bedzie uwazac by czego nie sknocic lub komus co kuma to zlecic
  • Moderatorzy
Opublikowano
Tam się nie da nic sknocić :wink:
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

W którym miejscu w INPIE jest sekcja licznik ?

Muszę przyznać że nie znalazłem - chyba muszę mocniejsze soczewki założyć :(

Marcinx5 : Jak zrobię u siebie to bez problemu mogę też zrobić w Twoim aucie i w Wawie, często bywam :)

Opublikowano
Marcinx5 : Jak zrobię u siebie to bez problemu mogę też zrobić w Twoim aucie i w Wawie, często bywam :)

fajnie, dziękuję, bo zaglądam, ale nikt się nie odezwał.

M

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kruk203 : Znalazłem ustawienia licznika ale jak skorygować ustawienia komputera. Jest możliwość zmiany wartości w ustawieniach ale nie chciałbym wyważać już otwartych drzwi, robić tego metodą prób i błędów. Czy podpowiesz jakie wartości należy zmienić aby uzyskać żądany efekt ?