Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Moje bmw to 318 rok 94 benzyna mam taki problem iż wyjechałem w trase przejechałem 250 km, wróciłem do domu autko zaparkowałem pod domem auto stało pod domem jakieś 30 min i pojechałem do pracy po skończeniu pracy pojechałem tu i tam zrobiłem około 50 km wróciłem do domu auto zaparkowałem. Przyszedł nowy dzień wstaje rano do pracy przekręcam kluczyk i nie chce zapalić po jakimś czasie odpalania zapalił ale nie jak powinien obrotomierz idzie do góry i nagle spada i auto gaśnie nawet jak się daje gazu nic nie reaguje, podniosłem auto i popatrzałem tu i tam czy nic się nie odłączyło czy coś i nic odpaliłem 2 raz dalej było to samo tylko że reagował na gaz jak go gazowałem to z rury strzelało i wylatywał biały dym. Proszę o pomoc

Ps: nie było takiego tematu szukałem sporo czasu

________

Poprawiłem tytuł. Proszę się zapoznać z formatem tytułowania wątków obowiązującym w tym dziale. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem jak wygląda twój silnik(chodzi mi czy jest na jednej cewce czy ma cztery)ale spadająca wskazówka obrotomierza wskazuje na brak iskry.Więc albo cewka jeżeli jest jedna albo czujnik wału jeżeli cztery cewki.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
No kolego chyba mi się wydaje że jak 94 to ma M43 silnik nie??? Więc masz jedną duża cewkę prostokątną i z niej wychodzą przewody na świece.Niestety musisz wymienić całą cewke na wszystkie gary
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Musisz wymienić, jeżeli to na pewno wina cewki. Napisałeś że obrotomierz opadł nagle. Rozumiem że było tak jeszcze w momencie kiedy wał się kręcił. Jeżeli tak to faktycznie można założyć że silnik nie dostaje zapłonu. Jednakże cewka to jedynie element wykonawczy i jej praca nie ma wpływu na wskazanie obrotomierza. Elementem sterującym jest ECU który sugeruje się impulsami z czujnika położenia wału korbowego. Zacznij od czujnika.