Skocz do zawartości

jak odpowietrzyc uklad chlodzenia w v8????????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy ktos moze wie jak to zrobic bo wymienialem ostatnio zbiorniczek wyrównawczy-ktory wreszcie udalo mi sie znalezc.slyszalem ze ponoc v8 odpowietrzaja sie same,ale nie jestem na 100%pewny wiec wole zapytac...
Opublikowano
odpowietrzanie powinno się robić na włączonym zapłonie dmuchawa na min i temperatura max. Odkręcić odpowietrznik zbiorniczka wyrównawczego i powoli lać płyn do zbiorniczka puki nie przestanie lecieć powietrze z odpowietrznika. Gdy już powietrze przestanie lecieć należy zakręcić odpowietrznik i delikatnie zakręcić korek od zbiorniczka wyrównawczego. Następnie odpalić auto i przegazować 3 razy max do 5000 obr/min.Po przegazowaniu zakręcić do końca korek zbiorniczka wyrównawczego. W tedy układ jest odpowietrzony. Później tylko sprawdzić stan płynu chłodzącego...Pozdrawiam
...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano
Dobrze jest tez ustawić samochód przodem do góry (tzn albo podnieś cały przód na podnośniku albo stanąć samochodem pod górę ) :cool2:

Było e28 524td,e32 735i

I jest e38 735i V8!!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
a co gdy na stanie mamy vebasto czy tez odpowietrza sie tak łatwo.. ost padł mi alternator i auto stało dwa dnie bez wody i niemam ogrzewania odpowietrzałem jak radziliscie ale ciagle z odpowietrznika leci powietrze