Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W ostatnim wydaniu gazety MOTOR jest artykuł o BMW e39 i jest tam wzmianka o sprzęgle wiskotycznym. A mianowicie piszą iż przy nagrzanym i wyłączonym silniku nie można ręcznie zakręcić wiatrakiem. Zaś jeśli wiatrak kręci się bez problemów to wiskoza jest do wymiany i nie działa. :?: Jak jest u was ? U mnie wiskoza się załącza a mogę kręcić wiatrakiem na wyłączonym ciepłym silniku.
Opublikowano
Czytałem ten artykuł i też sprawdziłem. U mnie się kręci, a nie mam żadnych problemów z temperaturą. Działa wszystko jak należy. Myślę, że "redaktor" nie dokońca sprawdził te informacje.
Nie pozwól, aby strach przed porażką powstrzymał Cię przed wejściem do gry.
Opublikowano
Wiskoza na zimnym jak i na ciepłym silniku da się kręcić w każdą stronę, tyle że na ciepłym silniku czuć opór a na zimnym nie.
http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano
dla mnie auto-swiat i motor to mało wiarygodne czasopisma

W omawianym tu artykule autor przestrzega przed zakupem E39 w wersji X-Drive bo jest kosztowna w naprawie :D :D :D

Opublikowano
Powinno być tak: nawet na zimnym silniku powinno się przy kręceniu wiatrakiem czuć opór. Jeśli chodzi lekko, żywot jej się powoli kończy.