Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Panowie wiem ze temat byl :mad2: ale juz nie mam sil jestem od miesiaca szczesliwym posiadaczem X z 2004 3.0d z przebiegiem 68k mil jak go kupilem.

I mam problem z zparowaniem telefonu mam fony takie w domu,

Nokia 6300

Nokia 5800 XpresMuzic

Iphona 3G

i zaden niechce mi sie polaczyc probowale po setki razy uruchomic te 3 diody w nawigacjii i nic tak jakby byly przepalone sprawdzilem wszystkie bezpieczniki wszystko Ok.,ma przycisk do parowania w podlokietniku i na kierownicy probowalem juz wszystkiego.

Prosze o jakas pomoc panowie bo juz nie mam sil i cierpliwosci,nawet juz wykrecilem ten maly modul co jest na samej goze na DVD od navi i obejrzalem go czy jest podlaczony i czy czasem wtyczka sie nie wysunela i d.pa wszystko Ok.

Prosze o jakies sugestie szanowne forum i porady.

Dziekuje za wszelka pomoc z gory.Robert

Edytowane przez olorob X5
  • Członkowie klubu
Opublikowano
zmień, proszę, tytuł wątku na jakiś mówiący o czym jest post...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Witam, miałem to samo. Tak samo jak Ty sprawdzalem bezpieczniki, rowniez wyjmowalem modem bt i za zadne skarby nie chcialy uruchomic mi sie te trzy diody (bylem pewien ze jest cos padniete). Pierwsze parowanie musi zostac wymuszone przy pomocy kompa. Koles ktory mi wgrywal polski jezyk spytal czy mam aktywny tel. powiedzialem ze nie bo chyba jest cos padniete bo nie moge sie polaczyc. On wtedy gdzies tam wszedl cos popstrykal poprosil o zapisanie kodu dostepu i gotowe. Od tej pory co miesiac paruje inny tel. Kosztowalo mnie to razem z polskim softem 200zl.pozdrawiam.
Opublikowano
Witam, miałem to samo. Tak samo jak Ty sprawdzalem bezpieczniki, rowniez wyjmowalem modem bt i za zadne skarby nie chcialy uruchomic mi sie te trzy diody (bylem pewien ze jest cos padniete). Pierwsze parowanie musi zostac wymuszone przy pomocy kompa. Koles ktory mi wgrywal polski jezyk spytal czy mam aktywny tel. powiedzialem ze nie bo chyba jest cos padniete bo nie moge sie polaczyc. On wtedy gdzies tam wszedl cos popstrykal poprosil o zapisanie kodu dostepu i gotowe. Od tej pory co miesiac paruje inny tel. Kosztowalo mnie to razem z polskim softem 200zl.pozdrawiam.
Opublikowano

Zobacz jaki masz kod do połączenia modułu bluetootha z tel, powinien być zapisany na obudowie.

Kod do autoryzacji tel z bluetoothem możesz sprawdzić również INPA ( z tego co pamietam ), jest tam rowniez funkcja do aktywacji tzn wł/wył bluetootha może tu właśnie jest problem.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kolego podaj 7 ostatnich cyfr/liter VIN to podam info czy masz bt,

Parowanie BT uda się poprawnie jak jest aktywny moduł lub poprawnie wkodowany, może ktoś podmienił moduł

ale go nie zakodował do samochodu i komunikacji brak.

pozdrawiam