Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam jestem tu nowy i od tygodnia mam BMW E46 320d 150kw z2002r niebardzo wiem o co chodzi w tej inspekcji jak wlaczałem zapłon to mrygala mi inspekcja i ilosc kilometow1400 wyczytalem ze recznie to moge pokasowac znalazłem insrukcje w necie i cos mi chyba udalo tylko teraz nic nie mryga tylko po wlaczeniu zaplonu pali sie ale nie mryga oil service 22000 i pytanie czy to ma tak byc czy cos jeszcze nie pokasowalem bo wydaje mi sie ze to duzo 22000tys km do wymiany oleju co to oznacza moze ktos podpowie ? Edytowane przez rewaczek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystko masz ok. Skasowales inspekcje olejową i teraz rozpoczęło sie odliczanie od 22 tys km. Olej powinien byc full syntetyczny ze specyfikacją BMW Long life. Nie sugeruj sie tym 22 tys km. bo komputer przyspieszy odliczanie jesli silnik bedzie pracowal w trudniejszych warunkach i na koniec moze tak byc, ze inspekcja olejowa wybije 0 np. po 15 tys. km.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Wszystko masz ok. Skasowales inspekcje olejową i teraz rozpoczęło sie odliczanie od 22 tys km. Olej powinien byc full syntetyczny ze specyfikacją BMW Long life. Nie sugeruj sie tym 22 tys km. bo komputer przyspieszy odliczanie jesli silnik bedzie pracowal w trudniejszych warunkach i na koniec moze tak byc, ze inspekcja olejowa wybije 0 np. po 15 tys. km.
Witam, a ja wciaz niewiem jak mam zresetowac ta inspekcje a na dniach bede wymienial olej w e32 m30b30 i jeszcze pytanko ile oleju wchodzi do tego silnika bo w instrukcji

wyczytalem ze 5,75 l tylko ze tam sa dane tylko do m30b35

Pozdrawiam