Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie mam pytanie jakie są widoczne różnice w e39 przed liftem i po?

W silnikach też są ??

Przepraszam moderatorów jeżeli źle załozyłem temat.(po prawiłem temat)

Edytowane przez m@riusz
Opublikowano
E 39 przed liftem ma inne lusterka. Mniejsze. Zderzak przedni z prostokątnymi halogenami. Reflektory bez ringów. Lampy tył całe czerwone. Reszta taka sama. Po lifcie Lusterka większe. Często z fotochromem i składane elektrycznie. Reflektory z ringami. Lampy tył z białym wstecznym. Reszta to tylko wyposażenie. Ale jak ktoś pisał "tyle wersji ile Bejc na mieście"
Opublikowano
OK :) Dziękuje Kolego :) zamierzam właśnie kupić :) a mogę jeszcze wiedzieć jaki rok był po lifcie? 2000? czy od jakiego szły?
Opublikowano

Silniki.

523 2,5 B przed liftem na pojedyńczym vanosie

525 2,5 B po lifcie na dwóch vanosach

Różnica w koniach 28 jak dobrze pamiętam.

530 D przed liftem 184 KM

530 D po lifcie 194 KM

Po lifcie wprowadzono też 520 D 170 chyba koni

Opublikowano

Mija się to z prawdą - do końca produkcji e39 był silnik 2.0d na pompie VP z mocą 136 koni. Silnik bardzo przeciętny...

Silniki.

530 D przed liftem 184 KM

530 D po lifcie 194 KM

Ja mam przed liftem ale silnik już ten mocniejszy "poliftowy"

Bo silniki 3.0d w wersji mocniejszej już bywały montowane w budach tuż przed liftem wizualnym e39.

Ja dodam jeszcze, że w okolicy roku 2000 doszedł jeszcze jeden silnik, który zastąpił już wysłużoną konstrukcję typu TDS. Był to silnik 2.5d Common Rail o mocy 163 koni.

Pzdr.

Opublikowano

zarówno przed jak i po lifcie były lampy z białymi jak i pomarańczowymi kierunkami - sam mam pomarańczowe właśnie.

różnica to ledowe światła pozycyjne po liftingu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
E 39 przed liftem ma inne lusterka. Mniejsze.

Bzdura, duże lusterka to opcja przed jak i po lifcie.

kolejna bzdura - 520d ma 136KM, 170 KM ma 520i z silnikiem M54 i pojemności 2.2l

Inny zderzak tylny, po lifcie lakierowane listwy zewnętrzne (nie dotyczy mpakietu), jest bardzo dużo zmian wewnątrz no i zupełnie inne silniki. Wszystkie benzynowe silniki M52 zastąpiły silniki z serii M54. W 530d wzrosła moc (choć są mocniejsze egzemplarze sprzed liftu), po lifcie nie ma tds'a.

Najłatwiej sprawdzić po dacie produkcji, wszystkie e39 od 09/2000 są po lifcie, przez 09/200 przed liftem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W 100% zgadzam sie z kolega DRAY. Prosze o nie pisanie bzdur :!: A autor posta powinien poszukac zanim zapyta - bo wszedzie jest multum informacji na ten temat, m.i. w temacie przyklejonym na samej gorze w dziale e39 :!: :evil:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

witam,

czy kolory przed liftem i po są takie same?

jak kupie maskę i zderzak po lifcie np: titansilber

czy będzie pasował kolor(odcień) w/w części do samochodu przed liftem o kolorze titansilber?

dziękuje za rzeczowe odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
E 39 przed liftem ma inne lusterka. Mniejsze. Zderzak przedni z prostokątnymi halogenami. Reflektory bez ringów. Lampy tył całe czerwone. Reszta taka sama. Po lifcie Lusterka większe. Często z fotochromem i składane elektrycznie. Reflektory z ringami. Lampy tył z białym wstecznym. Reszta to tylko wyposażenie. Ale jak ktoś pisał "tyle wersji ile Bejc na mieście"

Bzdury wypisujesz.

Po pierwsze:

światła tylne (to mnie najbardziej rozbawiło)

- widziałeś inne kolor świateł wstecznych niż biały??

- jak lampy tylne mogą być całe czerwone??

(nie myślę o wieśtuningu)

Po drugie:

-lusterka z fotochromem i elektrycznym składaniem były opcją zarówno przed jak i po lifcie (wiąże się to z wielkością lusterek)

523 2,5 B przed liftem na pojedyńczym vanosie

Od 09.1998 były montowane silniki M52B2.TU na podwójnym vanosie.

Lifting obejmował (samochody od 09.2000:)

- lampy przednie - po lifcie z ringami

- lampy tylne - po lifcie diodowe

- zderzak przedni - po lifcie z okrągłymi przeciwmgłowymi

- nerki - po lifcie bardziej zachodzące na maskę

- listwy zewnętrzne - po lifcie w kolorze nadwozia

- no i oczywiście nowa gama silników

Opublikowano
Jest taka fajna stronka: http://www.realoem.com

Tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi na swoje pytania. Chociaż nie wiem czy są tam dane o lakierach.

no właśnie tam też szukałem i nie znalazłem informacji o zmianie odcienia koloru(o tej samej nazwie) przed liftem i po lifcie

może ktoś jeszcze się wypowie, jak to jest z kolorem lakieru o tej samej nazwie

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
witam,

czy kolory przed liftem i po są takie same?

jak kupie maskę i zderzak po lifcie np: titansilber

czy będzie pasował kolor(odcień) w/w części do samochodu przed liftem o kolorze titansilber?

dziękuje za rzeczowe odpowiedzi

co do koloru to nawet jak kupisz maske czy zderzak z tego samego dnia produkcji, co twoje elementy to moze wystapic roznica, wszystko zalezy od wyblakniecia koloru, a lakiery z przed liftu jak i po lifcie pomimo tego ze nieraz wystepuja pod ta sama nazwa to tez sie roznia, dopoki nie zalozysz to sie nie przekonasz, moze byc tak ze beda pasowaly idealnie

GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podepnę się do tematu, a co się we wnętrzu zmieniło?

Jakieś szczegóły, detale, wzory tapicerek, kolory skóry?