Skocz do zawartości

Szalejące elektryczne szyby - PIEKŁO I SZATANI :(

Palio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szacowne Grono.

Proszę o pomoc w temacie szyb, bo zwariować można. Jeżdżę aktualnie tylko z załączoną klimą, bo szyb na razie dotykać się nie chcę (nie wiem gdzie szukać przyczyny)

Ale o początku.

Lewa strona auta - wszystko ok.

Prawa - wariacje i perturbacje:

1. Obie szyby zamknięte. Otwieram tylną - ok. Chce zamknąć, ok, tyle, że w tym czasie.... sama otwiera się przednia :( mimo że dotykam tylko przełącznika tylnej).

2. Jak chce zamknąć przednią, po tej operacji, używam oczywiście normalne przycisku od przedniej, ok, jedzie, tyle, że..... otwiera się tylnia:(

3. Nie da rady zamykać na raz obu - tylna, owszem, przednia zjeżdża na dół.

I teraz najlepsze.

Mam z automatu domykanie szyb i szybra. Wystarczy że wyjmę kluczyk ze stacyjki i już się zamykają (swoją drogą - jak to wyłączyć?:) ) Lewa strona ok. Prawa: przednia otwarta, tylna zamknięta. Wsadzę kluczyk przełączę na zapłon, wyjmę i co?..... przedną zamyka, tylną otwiera..... i tak w koło Maciej......

Wczoraj miałem akcję na A4 i tylko znajomość, które przekaźniki są od krórych akcji pozwoliła mi te przekląte szyby na krótko zamknąć. Oczywiście wyjąłem bezpiecznik, ale przy okazji nie działa centralny, bo pod ten sam obwód jest:((

Gdzie szukać przyczyny??

Pomocy/hilfe/help......

Próbowałem resetem (rozłączyłem aku na 10 minut) - nie pomogło:(

PzDr

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Z tego co wiem domykanie programuje się w module komfortu.Wizyta u kumatego mechanika powinna rozwiązać problem.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

YHAAAAAA:)))

Się udalo zlokalizować szuję:))

Dla potomnych.

Wzbudzenie sterownika domykania szyb i szybra odbywa się tylko i wyłącznie sygnałem podanym przez któryś z zamków.

Po rozebraniu obu drzwi, sprawdziłem też bagażnika zamek - i tu było uszkodzenie.

Zamieniłem na działający i problemu nie ma :)))))

PzDr