Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po kolejnej wymianie pompy progowej (tym razem oryginał Pierburga) się załamałem :duh:

Okazało się, że nowa pompa również działa raz na kilkanaście prób odpalenia silnika.

Postanowiłem sprawdzić, czy na wtyczce, która jest wpinana w pompę jest prąd i oczywiście okazało się, że go tam nie ma (czasami się pojawia i wtedy samochód odpala).

Moje pytanie brzmi: skąd jest podawany prąd na pompę progową i czy zawsze jest to 12V, czy ta wartość się zmienia?

Mam obecnie trzy pompy, które się zawieszały jak były zamontowane, a na krótko zawsze działały.

Pod samochodem widać kabel od pompy, ale chowa się on gdzieś w podłogę i dalej go nie widać :(

Opublikowano

O cholera, to mnie nastraszyłeś. Moja pompa warczy, podjechałem do sklepu i już auta nie odpalilem, ale wówczas nie było nic słychać, tak, jakby prądu na niej nie było.

Kupiłem nową (niby Pierburg na opakowaniu, a wewnątrz Ti Automotive POLAND??) i bede wymieniał,

Łatwo się do niej dostać?

Opublikowano

Ok. Pompe wymienilem. Narazie pali okej.

Zauwazylem zmiane charakterystyki silnika. Turbo sie budzi jakby troche pozniej i wchodzi nieco plynniej w obroty, ale auto idzie jakby lepiej, moze to placebo. Nie wiem.

Opublikowano

A gdzie mam szukać tego przekaźnika pompy?

I da się go jakoś sprawdzić, czy od razu wymienić?

Opublikowano
Podpowie mi ktoś gdzie szukać tego przekaźnika?