Skocz do zawartości

330xd Po wymianie turbiny auto całkowicie bez mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Koledzy pomóżcie, jestem załamany, Moje 330xd (184KM, automat) stopniowo traciło moc, widziałem, że turbina ma już spore wycieki więc zdecydowałem się na regenerację. (Nie robię tego sam tylko u mechanika http://uslugi.nie-spamuj.eu ). Po zabudowaniu zregenerowanej turbiny auto straciło zupełnie swą moc...muł to mało powiedziane. Mechanik twierdzi że turbina generalnie pracuje bo ją słychać i szuka problemu gdzie indziej. Wymienił już wszystkie przewody, wyczyścił filtry i dalej nic. Teraz chce na próbę podmienić jeszcze przepływomierz i jakiś tam zaworek ale widzę że już traci pomysł na przyczynę. W firmie która regenerowała turbo powiedzieli, że tą moją turbinę jakby ktoś celowo przydławił żeby dawała mniej ciśnienia i wtedy to "jakoś" chodziło. Teraz gdy dostaje wyższe ciśnienie autko nie chodzi. Silnik pracuje równo, nie dymi praktycznie wcale, a mocy brak.

Macie jakieś pomysły? to może podsunę gostkowi co by jeszcze mogło być nie tak.

Pomóżcie....

Edytowane przez aresag
Opublikowano
a tak z czystej ciekawości ile dałeś za regeneracje turbiny ?

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To troszke mało, w profesjonalnych firmach taka regeneracja kosztuje ok. 2000 zł
Opublikowano
Normalna cena. 2000zł to zwykłe zdzierstwo. Sprawdź czy po przegazowaniach jest reakcja cięgna na turbinie. A może turbo przeładowuje i jest w trybie awaryjnym?
... hominis est errare, insipientis in errore perseverare