Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zastanawiałem się, w którym z działów powinno znaleźć się moje pytanie i wydaje mnie się, że ten jest najodpowiedniejszy, ponieważ przede wszystkim podczas zakupu nowego samochodu zależy mi na jego bezwypadkowości, a od tego jak widzę jesteście tutaj specjalistami.

Dowiedziałem się, że istnieje możliwość sprawdzenia samochodu przed zakupem w ASO. Nie jest to tanie, ale mam nadzieję że warto. Czy skorzystał ktoś może z Was z tej formy „przetestowania” samochodu? Zastanawia mnie czy faktycznie jest to warte swojej ceny i czy wiążące serwis z tym co podpiszą, tzn., że jeśli po wyjechaniu od nich silnik odmówi posłuszeństwa ze względu np. na zatkane wtryski, to muszą mi naprawić taką usterkę w ramach jakby gwarancji i co wchodzi w skład takiego przeglądu przedzakupowego?

Interesuje mnie też bardzo czy ASO dysponuje odpowiednią aparaturą i wiedzą aby w 100% potwierdzić, bądź nie bezwypadkowość samochodu? Czy jest to do sprawdzenia? Czujnik grubości lakieru nie wykryje przecież nic jeśli dany element nadwozia był wymieniony na nowy i polakierowany, a może się mylę?

Pozdrawiam

Rafał

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Żaden serwis nie weźmie odpowiedzialności jeżeli coś padnie w aucie. To handel starzyzną więc może wszystko paść w każdej chwili. Sprawdzą wycieki, błedy w poszczególnych modułach, stan lakieru-grubość i blacharki. Dodatkowo można wstawić auto na ramę ale to już dużo więcej bo trzeba kilkanaście punktów w podwoziu sprawdzić.
Krzysztof