Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój problem dotyczy rozruchu. Otóż jeździłem cały czas i wszystko było dobrze odpalał ZAWSZE na strzała, obojętnie czy był zimny czy ciepły to nigdy nie było problemu. Ale pewnego dnia gdy chciałem go odpalić to nie dało rady. Pierwsze podejrzenie padło na pompę ale w niej wszystko dobrze. Kolega sprawdził mi na kompie i wyskoczył mu błąd 4B90 - kontrola ciśnienia, szyny paliwowe przy rozruchu. Czyli któryś wtrysk się leje ??? Czy to wina czegoś innego może filtr paliwa? Aha i na kompie przy rozruchu pokazywało tylko 80 bar. Ile powinno być??? (mi się wydaje że w granicach 200).

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Zrobiłem próbę szczelności wtrysków na przelew, wykazało że 3 i 4 wtrysk leja szczególnie 4 mocno. Teraz będę musiał je wymienić zobaczymy czy to pomoże.

A tak z innej beczki zna ktoś numery wtrysków do mojej betki ?

Opublikowano

Pytam o te numery bo u mnie jest tak:

1 - 0 445 110 131

2 - 0 445 110 131

3 - 0 445 110 080

4 - 0 445 110 080

czy te 0 445 110 080 są jakimiś zamiennikami które będą współpracować z pozostałymi ?