Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dales sobie juz rade ??
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Nie próbowałem, miałem rodzinny najazd, ale kiedyś właziłem i zapmniałem jak się to robi, a nie chce przez przypadek wykasować statystyk.

Chce sprawdzić czy się nie zmienił współczynnik ten od spalania. Bo jak zmieniłem filtr ze stożka na ten z M50 spalanie mi sporo spadło.

Opublikowano

Przeciez sam to on sie nie moze zmienic :wink: . bo chodzi Ci o ten wspolczynnik korekcji tak ?

To Ty mozesz go zmienic jak OBC Ci zle wyswietla spalanie ;).

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

No właśnie nie pamiętam, czy on się sam zmienia czy nie po wyłączeniu akumulatora. Ale mi chodziło o nieruszenie tych dynamicznych rzeczy czyli spalanie i średnia prędkość.

A jak zaczne kombinowac zeby sobie przypomnieć jak się wchodziło w ukryte, to najprawdopodobniej wykasuje e wartości.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
nie wiem czy dobrze mi się wydaje ale test 3. to korekcja spalania(750-1250).ile powinna ta wartość wynosić dla silnika 2.8?Bo obc pokazuje mi śmieszne spalanie.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
nie wiem czy dobrze mi się wydaje ale test 3. to korekcja spalania(750-1250).ile powinna ta wartość wynosić dla silnika 2.8?Bo obc pokazuje mi śmieszne spalanie.

czyli nie tylko mnie OBC ze swoimi wyliczeniami próbuje wprowadzić w błąd....