Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Jestem po podroży z Polski do Anglii, samochod spalil średnio 5.9l/100km przy prędkościach 150km/h więc chyba dobrze. Stad mam dwa pytania.

1.)Otoż gdy wróciłem i rano odpaliłem samochod( stal ok. 10h) zakreciłem i samochod zapalił, tylko tak jakby na 3 garach( glośna praca silnika) a po 5s, właczył sie 4 gar(normalna praca silnika). Co jest przyczynyą?

2.) W trasie po przejechaniu 1500km, poczułem jakby silnik sie 'zmęczył', słabiej regowal na gas, czy jest to mozliwe czy to mnie takie zmeczenie dopadlo:D?

pozdrawiam

Edytowane przez et_cb199
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=134590 Zapraszam do oceny mego samochodu:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najlepiej podepnij kompa i byc moze bedzie jakis błąd w ecu, nie ma czegos takiego jak zmeczenie silnika po trasie. Napisz jaki masz silnik.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiele osób z forum ma tam Inpe i DISa i mozesz popytac albo zainstaluj sobie win xp bo bez diagnozy to ciężko bedzie.
Opublikowano

mialem kiedys podobnie po przejechaniu trasy 1500 km.Powodem bylo zlej jakosci paliwo,tankowane na byle jakich stacjach.

Wlalem srodek do czyszczenia wtryskow,paliwo BP (to drozsze) i po jakims czasie problem sam zniknal.

Od tego momentu jezdze tylko na BP i zadnego innego ;)