Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich na forum koledzy mam problem szukalem na wyszukiwarce a tam sa zdania podzielone i wsumie nic nie wiem zapalila mi sie kontrolka abs asc i hamulca recznego bylem na kompie i niby wykazalo usterke przekaznika abs ale ja chce sie upewnic bo koszt naprawy to niby 2.5tys a ja chcial bym uniknac takiego wydatku pomocy dodam ze kontrolki raz swieca raz nie czasem jezdze 3-4 dni i nic wtedy asc i abs dziala a jak sie zapala kontrolki to lipa nie dziala nic dzieki za info pozdrawiam :cry2: :cry2: :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spróbuj umyc podwozie a dokladnie myjką cisnieniową wypłukaj miejsca gdzie znajdują sie czujniki ABS, potrafią sie zabrudzic i wtedy dzieje sie tak jak u ciebie.
Opublikowano
Miałem podobnie jak Ty w zeszłym tygodniu. Wymieniałem dużo elementów zawieszenia, przed przegl. tech. po 2 dniach zaczęło świecić tak jak u Ciebie a po jakimś czasie samoczynnie gasnąć. Pozrzucałem koła, pooglądałem wszystkie przewody od ABS (na więcej nie miałem czasu, myślałem że gdzieś coś było założone nie tak czy co), czujniki. Zgasło. Pojechałem do kumpla na kompa, wyszedł jakiś błąd czujnika ABS w tylnim kole, ale teraz po przejechaniu ok.700 km żaden błąd już nie wyskoczył. Prawdopodobnie coś gdzieś jednak nie stykało po naprawach przy zawieszeniu. oby :?
Opublikowano
2,5 tyś... hmm ciekawe, ja za czujnik zaplacilem 70zl, a wymienilem go sam, godzina roboty i zrobilem juz pare tys km i wszystko dziala bez zarzutu.
Opublikowano

no wlasnie kolego 2.5tys to duzo kasy dlatego zwrocilem sie na forum dzieki za podpowiedz i pozdrawiam

:cool2: :cool2: :cool2: