Skocz do zawartości

Nowe silniki od jesieni 535d i 550i xdrive

Rufio

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę źle napisałem. W d**ie mam czy ludzie/znajomi/rodzina będą się oglądać. Ma cieszyć mnie i moje dzieci (żona i tak nie rozumie ;) ale toleruje – wystarczy). Jak stoi w garażu albo przed garażem to mam mieć satysfakcję jak wygląda, mam mieć przyjemność jak jadę, jak słucham silnika, jak sam myję, jak patrzę na deskę, jak miętolę I-Drive’a i jak odpalam to wieśniackie podświetlanie klamek i ringów w ciemnym garażu ;)

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Teraz ludzie kupuja drogie auta by jezdzic 2 lata za darmo

40% odlicza (VAT, dochodowy) i po dwoch latach opedzluja za 60% wartosci.

Polska jest jedynym krajem w Europie gdzie X5 i X6 to najlepiej sprzedajace sie modele BMW.

Ale kratka za 2 lata wroci :D

Beste Maschine der Welt

Trochę źle napisałem. W d**ie mam czy ludzie/znajomi/rodzina będą się oglądać. Ma cieszyć mnie i moje dzieci (żona i tak nie rozumie ;) ale toleruje – wystarczy). Jak stoi w garażu albo przed garażem to mam mieć satysfakcję jak wygląda, mam mieć przyjemność jak jadę, jak słucham silnika, jak sam myję, jak patrzę na deskę, jak miętolę I-Drive’a i jak odpalam to wieśniackie podświetlanie klamek i ringów w ciemnym garażu ;)

Eee tam, nie masz w d**pie, nikt z nas nie ma. Niedbanie o zdanie otoczenia podlega wg psychologów pod osobowość psychopatyczną ;)

Wieśniackie ringi? Fakt, w E60/61 były ładniejsze, o ciepłej barwie, nie LEDowe. Teraz mają niebieską poświatę, ale żeby aż wieśniackie?

Odpustem to zalatują diody z A6. Z żalem stwierdzam że i Ford (IMHO najlepiej jeżdżące cywilne auta, mam miłe wspomnienia) w to też poszedł. Są technologie pozwalające na ukrycie punktowości światła (jak w ringach), a producenci wybierają listwy jak do podświetlenia akwarium.

Edytowane przez pietiagoras

W ramkę i nad łóżko. Nic dodać nic ująć. No może tylko te 7-8 lat to tak ze 2 razy za długo

Twoje zdrowie 12-letnim Balvenie wypijam tym bardziej, że udało mi się właśnie kocioł Vaillanta podnieść

To 7-8 lat wynika ze względów ekonomicznych: 3-4 lata leasingu lub kredytu, no a potem na następne 3-4 lata żona auto dostaję. Taki system sprawdzał się u mnie do tej pory. Żeby jednocześnie płacić raty za dwa nowe auta, no może nie aż tak żeby mnie nie było stać, ale to wbrew zdrowemu rozsądkowi pracować na samochody...to samochód ma pracować na mnie. :)

Dziękuję za zdrówko, ja też wypiję dziś Twoje, ale zimnym Żywcem. Takich szacownych trunków to nie posiadam. Ale chyba to w sumie nie ma znaczenia, liczą się szczere intencje. :wink: chociaż na pewno chętnie bym skosztował... :twisted:

Swoją drogą to do późna męczyłeś się z tym piecem :(

i jak odpalam to wieśniackie podświetlanie klamek i ringów w ciemnym garażu ;)

Szczerze powiem, że mnie osobiście nawet bardziej pasują te obecne LED-owe ringi, niż te w E60. Ale w Audi faktycznie przegięli, świeci się jak choinka.

Powiedz proszę, czy masz może to oświetlenie ambientowe wewnątrz? Zależy mi na tej opcji, bo robi bardzo fajny klimacik w aucie, ale jak oglądam na zdjęciach, to jakoś to czerwonawe podświetlenie nijak mi pasuje do reszty wnętrza. Mam nadzieję, że na żywo wygląda lepiej. Bo jakoś jeżdżąc F10, i oglądając w salonie, nie zwróciłem nigdy uwagi jak to "na żywca" wygląda...może po prostu zbyt przejęty byłem, i wyleciało mi z głowy

Ten barok ;) audi .

Ująłeś wszystko jednym słowem! :cool2:

Powiedz proszę, czy masz może to oświetlenie ambientowe wewnątrz? Zależy mi na tej opcji, bo robi bardzo fajny klimacik w aucie, ale jak oglądam na zdjęciach, to jakoś to czerwonawe podświetlenie nijak mi pasuje do reszty wnętrza. Mam nadzieję, że na żywo wygląda lepiej. Bo jakoś jeżdżąc F10, i oglądając w salonie, nie zwróciłem nigdy uwagi jak to "na żywca" wygląda...może po prostu zbyt przejęty byłem, i wyleciało mi z głowy

ja mam to u siebie i musze przyznac ze jak dla mnie fajnie to wyglada w polaczeniu z calym zestawieniem wnetrza :) wiec ja na to twoim miejscu na pewno bym bral :D

ja mam to u siebie i musze przyznac ze jak dla mnie fajnie to wyglada w polaczeniu z calym zestawieniem wnetrza :) wiec ja na to twoim miejscu na pewno bym bral :D

Ja też mam. Na jasnej skórze szczególnie ładnie wygląda. Tam gdzie mam czarne wykończenia jak dół drzwi to praktycznie nie widać do momentu kiedy np włoży się do kieszeni drzwi coś jasnego. Podświetlenie pod klamkami też jest śmieszne ale w sumie gadżet totalny - klamki nie znajdziesz po ciemku...?

Ja też mam. Na jasnej skórze szczególnie ładnie wygląda. Tam gdzie mam czarne wykończenia jak dół drzwi to praktycznie nie widać do momentu kiedy np włoży się do kieszeni drzwi coś jasnego. Podświetlenie pod klamkami też jest śmieszne ale w sumie gadżet totalny - klamki nie znajdziesz po ciemku...?

Gadżet tyle że obowiązkowy przy "komfortowym dostępie".

Czy prawdą jest że w autach bez komfortowego dostępu nie ma "stacyjki"? Pilot służy do otwarcia auta, ale funkcja kluczyka działa bezprzewodowo i pilot może być np. w kieszeni? W sumie w E60 już jest bezprzewodowo, tyle że tam kluczyk musi być w swoim slocie...

Czy prawdą jest że w autach bez komfortowego dostępu nie ma "stacyjki"? Pilot służy do otwarcia auta, ale funkcja kluczyka działa bezprzewodowo i pilot może być np. w kieszeni? W sumie w E60 już jest bezprzewodowo, tyle że tam kluczyk musi być w swoim slocie...

Tak. Jest miejsce dla kluczyka pomiędzy cupholderami ale można go mieć w kieszeni. Po odpaleniu auta możesz z kluczykiem się całkiem oddalić i tyle, że wyświetla, że kluczyka nie ma. Jest tu potencjał dla wielu ciekawych sytuacji :)

Dzięki za info. Oświetlenie na pewno wezmę, ale komfortowego dostępu już raczej nie. Zapewne najlepszy efekt, podświetlenie daje w nocy. Jeśli piszesz, że w połączeniu z beżowym wnętrzem wygląda dobrze, to cieszę się bardzo, bo w tej tonacji chciałbym zamówić wnętrze.

To miejsce na kluczyk między cupholderami jest dość mało wyszukane - bo jak coś się rozleje, to centralnie na pilota...

Byłem przelotem obok Bawarii Motors, i na krótko wstąpiłem do salonu. Z tego co zrozumiałem, to w standardzie-bezpłatnie jest już system regulacji parametrów zawieszenia i pracy silnika od normal, przez sport do sport+. A opcja comfort pojawia się po zakupie Adaptive Drive. Rozmawiamy o 535i oczywiście. Czy tak jest w rzeczywistości, czy może ja coś źle zrozumiałem..? I jeszcze jedno pytanie: czy oprócz tej opcji comfort, są jeszcze jakieś różnice po dokupieniu AD? Tzn.np.więcej możliwości zmian parametrów układu kier./zawias/reakcja silnika?

Zapomniałem spytać się też, w przypadku beżowego wnętrza (dakota), jak to jest gdybym chciał pozostawić ciemną wykładzinę na podłodze. Czy to jest jakaś dodatkowa opcja, bo widziałem zarówno beż jak i czarny...

Ogólnie gość z którym rozmawiałem, był jakiś mało kumaty i chyba wiedział mniej ode mnie w niektórych kwestiach. :duh:

[ciach]Zapomniałem spytać się też, w przypadku beżowego wnętrza (dakota), jak to jest gdybym chciał pozostawić ciemną wykładzinę na podłodze. Czy to jest jakaś dodatkowa opcja, bo widziałem zarówno beż jak i czarny...

Jest kilka kolorów wnętrza do wyboru: m.in. czarny, cynamonowy (brązowy), beżowy, ostrygowy (też jasny). Beż wenecki (beżowy) ma wszystko jasne, dół też. Ostrygowy jest 2 wariantach: wszystko jest jasne lub jasne fotele / czarne dywany. I beż wenecki i ostryga można powiedzieć że są beżowe, beż wenecki jest bardziej żółty, cieplejszy, ostryga jest mniej zółta, chłodniejsza.

Jeśli chcesz mieć jasne fotele a ciemny dół - ostryga/antracyt. Najlepiej obejrzyj tu:

http://www.bmw.pl/pl/pl/general/ecom_uic/vco/vco.html

Ogólnie gość z którym rozmawiałem, był jakiś mało kumaty i chyba wiedział mniej ode mnie w niektórych kwestiach. :duh:

Taaa, Bawaria. Mieli auto do sprzedania, ale nie widzę aby im zależało. 2 razy ja dzwoniłem, 2 różne osoby, w obu przypadkach zero odzewu. Poddałem się.

Polecam Inchcape. Co prawda nie kupiłem nigdy tam auta, a serwis bywa różny, ale jako sprzedawcy są świetni. DObra jazda próbna, dobry kontakt, jak mówią że zadzwonią - dzwonią.

Mam ostrygowy jasna góra ciemny dół. Beżowy to za bardzo nie jest - bardziej kremowy.

Co do regulacji to wydaje mi się, że jest częścią sportowej skrzyni biegów i wtedy reguluje punkty zmiany biegów i siłę wspomagania. W VDC dochodzi zmiana nastawów amortyzatorów i stąd pojawia się Comfort.

Jak przeczytam to powyżej w stanie innym niż w tej chwili to pewnie sam nie zrozumiem co napisałem. Może później spróbuję jaśniej się wysłowić. ;)

Jeśli chcesz mieć jasne fotele a ciemny dół - ostryga/antracyt. Najlepiej obejrzyj tu:

http://www.bmw.pl/pl/pl/general/ecom_uic/vco/vco.html

Dzięki, teraz rozumiem. Ale głowę dałbym sobie obciąć, że na Dniach Innowacji jeździłem beżową/antracyt...na niemieckich blachach była. Może w Niemczech jest możliwa taka konfiguracja? I oglądałem także takie wyposażenie w autach z Premium Selection na necie. Hmmmm...

Dzięki, teraz rozumiem. Ale głowę dałbym sobie obciąć, że na Dniach Innowacji jeździłem beżową/antracyt...na niemieckich blachach była. Może w Niemczech jest możliwa taka konfiguracja? I oglądałem także takie wyposażenie w autach z Premium Selection na necie. Hmmmm...

Za http://www.bmw.de: http://www.bmw.de/de/de/general/configurations_center/configurator.html

tylko ostryga jest z czarnym. Oprócz tego są jeszcze możliwości komponowania individual, pewnie za stosowną opłatą ;)

Ostryga też wygląda na beż, jak nie porównasz jej do beżu weneckiego obok siebie to uznasz pewnie że są to tesame kolory. W Bawarii w Jankach mieli X3 w oylster i 520 w beżu - wówczas widać było różnicę. Beż wydał mi się ładniejszy, ale to raczej dlatego że wszystko było w beżu. W salonie to wygląda pięknie, ale ja sam obstawiam albo wszystko w czerni, albo ostryga/antracyt.

Kolory na konfiguratorze lepiej traktować orientacyjnie. Podobał mi się na żywo w kombi kolor opisany jako kaszmir srebrny, wygląda tak jak w konfiguratorze beż mediolański. W konfiguratorze kaszmir to kolejna odmiana srebnego, a na żywo jest raczej beżowy/piaskowy. Zdecydowanie bezpieczniej wybierać "na żywca" niż z ekranu.

No tak, święta prawda. Jeśli wybierać to tylko na żywo.

Wiesz, masz zapewne rację, musiałem po prostu pomylić ostrygę/antracyt z moim wyimaginowanym beżowym/antracyt :P Swoją drogą, ostryga z antracytem będzie praktyczniejsza niż pełny beż.