Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Od kilku tygodni mam problem z odpalaniem mojej buni. Autko ciężko odpala gdy postoi kilka dni nie odpalane. Muszę długo ją kręcić a gdy już załapie to silnik przez chwilę pracuje nierówno a z wydechu przez chwilę wydobywa się biały dym. Na forum nic nie mogłem znaleźć na taki temat więc pozwoliłem sobie założyć nowy temat. Jeżeli ktoś orientuje się co to może być proszę o pomoc!
Opublikowano
Ale objaw jest tylko jak postoi kilka dni. Jeśli stoi dzień to jest ok. Może aku za słaby albo rozrusznik przycina? A czujniki jak by padnięte były to by za każdym razem był chyba problem.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Odświeżę temat,mam podobny problem.(320d 2000r 136km)Podczas jazdy nic sie nie zmieniło,nie mam problemów z mocą,wydaje sie ze wszystko jest ok.Ale gdy postoi troche prawie za kazdym razem jest problem z odpaleniem,przekrecam kluczyk, odpala od razu z tym ze silnik nierowno pracuje i gasnie po 2-3 sekundach,poczym trzeba pokrecic z 20-30 sekund zeby zaskoczyl. nasuwa sie pytanie czy to jest wina pompy,moze zaworek zwrotny zamontowac gdzies przed pompa? A morze koleka Krzychu juz rozwiazal ten problem?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

wracam do tematu

Rozwiazanie bylo banalnie proste, przewody paliwowe pomiedzy filtrem paliwa a pompa wtryskowa byly przetarte.W skutek czego komora z filtrem paliwa po pewnym czasie byla opruzniona. Auto odpalalo ale tylko na 2 sekundy.Po wymianie wezykow i filtra wszystko wrocilo do normy.