Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W zwiazku z planem kupna 5 Grand Turismo prosil bym wszystkich o opinie na temat tego autka. za dwa tydodnie bede jezdzil demokarem i prosil bym o podpowiedzi na co zwracac uwage. Planuje kupic nowe auto z silnikiem 35d. dzieki wielkie dokladnie interesuj mnie taka wersja http://www.bmw.co.uk/bmwuk/ecom4/frameset/?bmwID=1156___bs-NQ==@bb-R1Q=@bm-U042Mg==@sit-bmwuk Edytowane przez drecki
Opublikowano
Jezdziliscie wiec jak kazde auto to tez ma jakies mankamenty, nawet nowe a cos mozna znalezdz jak np spasowanie uszczelek, szum a raczej gwizd wiatru, moze jakies wady fabryczne ? kazdy napewno cos zaowazyl. Podam dla przykladu: pierwotnie mialo byc : Jaguar XF ale niestety ilosc fabrycznych wad jakie posiadal ten niedorobiony pojazd byla masakryczna, silnik 3,0d 275KM daje jako takie przyspieszenie dopiero po przelaczeniu skrzyni w tryb sportowy. zle spasowane uszczelki dzwi wywolywaly swist wiatru podczas jazdy autostrada. i wiele wiele innych. Ogolnie autko stylistycznie jest super ale jakosc wykonania do bani. I wlasnie o takie opinie mi chodzi.
Opublikowano
co do Jaguara to XJ jest piękny :) Każde nowe auto będzie miało dużo mniejszych większych wad ... poczekaj do liftingu :)

Ja bym poszedł dalej. GT może Jaguarowi buty czyścić i tak naprawdę wstyd się gdziekolwiek tym "czymś" pokazać. Auto bękart.

BTW Jeśli chcesz sportu to omijaj diesle.

Opublikowano
Jakub chyba nie do konca mnie zrozumiales, nie szukam auta sportowego, to ma byc wozidlo dla czteroosobowej rodziny, a jak sie ma 275 KM to sie czlowiek spodziewa ciekawszych doznan podczas przyspieszania. co do drugiej czesci twojwj wypowiedzi to zdaje sie ze solidnosc jakglara ktora miales na mysli mozna spokojnie odlozyc na polke do starszych rocznikow, XF poza nazwa w niczym nie przypomina starszych modeli tej marki. Sprobuj a sie przekonasz. Co do stylistyki GT to tak jak w starym powiedzeniu " ile ludzi tyle gustow" mnie sie podoba taka wersja podpompowanej "5"
Opublikowano
Jezdziliscie wiec jak kazde auto to tez ma jakies mankamenty, nawet nowe a cos mozna znalezdz jak np spasowanie uszczelek, szum a raczej gwizd wiatru, moze jakies wady fabryczne ? kazdy napewno cos zaowazyl. Podam dla przykladu: pierwotnie mialo byc : Jaguar XF ale niestety ilosc fabrycznych wad jakie posiadal ten niedorobiony pojazd byla masakryczna, silnik 3,0d 275KM daje jako takie przyspieszenie dopiero po przelaczeniu skrzyni w tryb sportowy. zle spasowane uszczelki dzwi wywolywaly swist wiatru podczas jazdy autostrada. i wiele wiele innych. Ogolnie autko stylistycznie jest super ale jakosc wykonania do bani. I wlasnie o takie opinie mi chodzi.

z 'wad fabrycznych' to kilka osob zauwazylo nieudolne spasowanie maski i troche inny odcien lakieru, ale po przejsciach innego klubowicza z lakierem na jego beemce (pomiar mikrometrowy pokazywal nierowne malowanie, a samochod nie byl naprawiany), taka jest po prostu jakosc teraz... nie podobala mi sie jakosc drewna ktore IMO wyglada jak postpeerelowska okleina do regalow. poza tym prowadzi sie swietnie jak kazda beemka, wygodny, dobrze przyspiesza (530d to bylo) a jeszcze lepiej hamuje... podczas jazdy parkingowej sklada sie mega ciasno bo ma active steering i tylne kola skretne, jak sie przyzwyczaisz do tego wynalazku to podobno miod, na pierwszy strzal trzeba uwazac zeby czegos nie skosic :) jechalem max ok 160-170 i zadnych gwizdow ani hukow nie zanotowalem. z tylu pelno miejsca.

mielismy wersje ze szklanym dachem, bajer fest, ale takie cos drogo kosztuje (nie wiem dokladnie ile). jak cie stac to bierz, pasazerowie mniej sie zmecza w podrozy, pomaga na chorobe lokomocyjna i ogolnie jest przyjemniej.

tu masz filmik z zasuwania po torze 530d gt

i troche zdjec http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=127&t=127765

skoro bierzesz ten model pod uwage tzn ze tobie sie podoba, a to dla ciebie samochod przeciez. nie lepiej serie 5 sedan? jest piekna, a na 4 osoby to spokojnie starczy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam!

Mam pytanko na czym polega pakiet dla palących w 5GT? Zauważyłem że w niektórych zdjęciach przy lewarku są miejsca na butelki czy to oznacza że przy pakiecie dla palących jest tam popielniczka??? Zamierzam kupić ten model i w opisie tak pisze.

pzdr. bartek