Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam! ostatnio zmieniając olej nalałem 4.5l Castrol edge sport 0W-40 i mam grubo ponad maxa na miarce a z tego co wiem powinno wejsć według instrukcji 5l. Mam podejrzenie że ktoś przedemna pomylił miarki.PROSZĘ ZEBY KTOS Z WAS ZMIERZYŁ U SIEBIE WYMIAR BAGNETU TEJ CZĘŚCI CO WCHODZI W RURKĘ DO POMIARU posiadam bmw e-46 320d ,1998r.Moje gg 8023475.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie tez tak kiedys było ze jak wlali mi 4,5 l. to miałem delikatnie ponad stan i musiałem odessać do prawidłowego poziomu i teraz jak wymieniam olej to każe wlewac tylko 4 l. i jest prawie idealnie. Nie zapominaj ze jak zlewa sie stary olej to w 100% on nie wypłynie i część zostaje w środku.
Opublikowano
DZIĘKI ZA ODPOWIEDZ A DO PEWNOŚCI JAK BYŚ MÓGŁ ZMIERZYĆ BAGNET OD POMIARU TO BYŁBYM BARDZO WDZIĘCZNY BO NIE MAM PEWNOŚCI CO DO NIEGO.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moze warto zrobic plokanke w waszym wypadku skoro 1litr nieschodzi z silnika troche duzo.
Opublikowano
Moze warto zrobic plokanke w waszym wypadku skoro 1litr nieschodzi z silnika troche duzo.

kolego wyjasnij mi jak wygląda płukanie silnika jestem ciekawy :?:

Opublikowano
a ja mam takie pytanie odnosnie oleju....czy zmienia wam sie stan od wymiany do wymiany...jesli tak to ile ???mnie nieddlugo wymiana czeka....i wczoraj jadac ukazala mi sie zolta kontrolka od oleju...;/ dolalem i na dniach jade na wymiane...jestem ciekawy co sie bd dzialo...oby nie bylo zadnych problemow :(
Opublikowano
Wyciągasz bagnet, wycierasz szmatką i ukazuje się numer części, porównujesz z realoem czy to jest od Twojego auta.Miałem podobne wątpliwości jak zaczęło mi oleju przybywać na miarce.Pozdrawiam.
Opublikowano

Wlewasz wodę z detergentem (np płyn do mycia naczyń), potrząsasz silnikiem i wylewasz. Tak kilka razy. Proste

Opublikowano
w moim stan oleju od wymiany do wymiany jest taki sam więc myślę ze silnik jest ok.co do płukanki to wole tego nie robić myślę że mechanik za szybko korek zakręcił na przyszłość sam będę robił wymianę wczoraj czyściłem cały dolot i wymieniałem odmę z filtrem na nową i jestem bardzo zadowolony.
Opublikowano
U mnie jest tak że przy wymianie oleju leje na 3/4 między min a max . Natomiast przy następnej wymianie mam zupełnie na odwrót .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kupujesz srodek np. LM i wlewasz przed wymiana auto chodzi pol godzinki spuszczasz olej zalewasz nowy i tyle.

Opublikowano

jak płukać to tylko olejem zalać lotos na chwilę przejechać się, spuścić i zalać właściwy olej.

Nie wiem gdzie wymieniacie olej ale mi zawsze wyciągają stary olej sondą przez bagnet i wlewają równe 5L (318D) i jest równo na MAX wymieniam oliwę co 10tyś i nie ubywa ani grama.

Opublikowano
no właśnie co myślicie o odsysaniu oleju ??? ja jakoś jestem przeciwny takim zabiegom .. wolę odkręcić korek spustowy i odczekać trochę ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/