Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie zastanawiam sie nad wyborem sprzętu pomiędzy Alpine Hi-Fi System vs Audio System GMBH X-ION 200 BMW. Kazdy sprzęt byłby podłączony pod wzmacniacz . Zestaw Alpine posiada juz wlasny wzmacniacz natomiast Audio System bym podłączył pod Audisona Lrx 4.4 . A moze ktoś ma jakieś inne sugestie bardziej profesjonalnego sprzętu który by pasował do e90/e91? Zaznaczam ze wzmacniacz posiadam. Czekam na opinie osób które odsłuchały różne warianty i mogą się podzielić swoimi opiniami.

Opublikowano
OK to jak juz wszystko podłaczysz i odsłuchasz podziel się swoja opninią. Co do Alpine jest to firma która nie jest zła pod względem jakości produktów lecz bazuje ona na odbiorcach masowych. Co do audio systemu jest to chyba sprzęt bardziej audiofilski. W Alpine masz wszytskie kable i tylko pozostaje ci podłączyć wszystko natomiast Audio System chyba ma tylko głośniki a o resztę musisz sam sie postarać.
Opublikowano
A moze ktoś ma jakieś inne sugestie bardziej profesjonalnego sprzętu który by pasował do e90/e91? Zaznaczam ze wzmacniacz posiadam. Czekam na opinie osób które odsłuchały różne warianty i mogą się podzielić swoimi opiniami.

...sluchalem rozne "systemy"w autach/domach i uwazam, ze montaz "dobrego" zestawu w aucie, ktore z natury (twarde) samo sobie skrzypi/trzeszczy nie ma sensu, chyba, ze delektujesz sie muza na postoju....

Alpine jest to firma która nie jest zła pod względem jakości produktów lecz bazuje ona na odbiorcach masowych. Co do audio systemu jest to chyba sprzęt bardziej audiofilski.

audiofilski chyba zbyt mocne slowo :mrgreen: :mrgreen: , sprzet nie seryjny/podstawowy

A moze ktoś ma jakieś inne sugestie bardziej profesjonalnego sprzętu który by pasował do e90/e91?

jak na miejsca firmowe to bedziesz miali zupelnie cos innego, w E90 masz polke, w E91 sa przygotowane boki i slupki...

...a w konkretach, zapytaj kolege kokos, ma fajne auta i dobre naglosnienie, powinnien doradzic...pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

:oops: Ale mi miło, ale nie przesadzaj AO :)

Według mnie chyba ALPINE, jest w przystępnej cenie, gra nieźle, nie ingeruje za dużo - poprostu jest sygnowany przez BMW. Nie ma żadnego sztukowania czego nienawidzę...

Audio System jest droższy i zaczynają się schody, tego i tamtego nie ma, czy będzie dużo lepiej grał nie sądzę. Najlepsze systemy Audio to oryginalne albo robione profesjonalnie. Z oryginalnycn w BMW np. Logic7 gdzie wszystko zostało rozmieszczone

-naście głośników z myślą o odpowiedniej aukustyce i brzmieniu według projektu - gra naprawdę czyściusieńko. :)

albo audiofilski zestaw który kosztuje dużo, gdzie również projektuje się wszystko od zera, nowe kable, jednostki i miejsca na urządzenia wytwarzające dźwięk. Ale taki zestaw z prawdziwego zdarzenia to często wartość nowego auta miejskiego także pytanie czego oczekujemy no i przedewszystkim ile możemy/chcemy wydać.

Założenie np. bardzo dobrych głośników bez choćby okablowania takiego jakie powinno być nic nie da. Także albo trzeba zrobić wszystko albo lepiej nic. Alpine ma wszystko, nie jest bardzo wysokiej jakości ale pasuje do siebie( wzmacniacz, głośniki i kable - chyba tyle jest w zestawie jak się nie mylę są tej samej klasy ), i spełnia powierzoną rolę. Poprawia aukustyke auta.

:)

Decyzja i tak należy do Ciebie...

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Audio System jest droższy i zaczynają się schody, tego i tamtego nie ma, czy będzie dużo lepiej grał nie sądzę.

Podstawowa różnica na korzyść AS to wymiana subwooferów na dużo lepsze w stosunku do serii. Alpine nie dotyka tego tematu, w związku tym brzmienie jest adekwatne do różnicy w kosztach.

loco

'08 530iA touring xdrive; '05 118iA; '04 F650GS Dakar

['05 325i touring; '91 325i touring; '90 318iA; '01 320td; '01 530iA touring; '00 525i; '97 523i; '95 525i touring; '90 318is; '85 320i]

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam!

chciał bym zamontować do do E60 LCI zestaw HiFi Alpine ale chyba nikt nie opisuje w necie jak to zrobić?

Przeszukałem całe forum i o E60 nic niema. W necie znalazłem o serii 1 i Serii 3 E90 na tym angielskim forum:

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=182752

czy można się tymi schematami i tą instrukcją posłużyć co jest na tym angielskim forum??? w montażu tego zestawu w E60?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Zamontowałem (nie sam) zestaw Audio System. Łącznie 6 głośników wraz z subwooferami pod fotelami. Dodatkowo podpiąłem to pod wzmacniacz (średnio-niskiej klasy) i gra to naprawdę pięknie. Dźwięk zmienił się nie do poznania. Jest prawdziwy głęboki bas już przy niskiej głośności, prawie jak z głośnika basowego w bagażniku, którego u nas nie da się zamontować, bo mamy pięknie wygłuszony bagażnik. Dźwięk jest czysty. Zestaw jest dedykowany więc nie trzeba nic zmieniać. Gorąco polecam.

Zabieg kosztował:

1600zł - głośniki

gratis - wzmacniacz

120zł - urządzenie włączające wzmacniacz

70zł - zestaw kabli wzmacniacza

400zł - montaż (można samemu, ale jest to dzień pracy)

Podpięte jest pod radio Business.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

WItam.

Kolego wyżej możesz zdradzić tajemnice w ktorym sklepie kupiles te głośniki i gdzie daja wzmacniacz gratis? To raz. Skąd kupić maskownice czy jak to się nazywa na głośniki wysokotonowe (jak to nazwać na przyklad dzwoniac do serwisu), gdzie umieściles wzmacniacz ? Czy warto robic to wszystko samemu i jak byś był tak miły może jakiś poradniczek byś zrobił jak to wymieniać (wiesz krok po kroku co z czym polaczyc ,polutowac, jak zdejmowac listwy itp. żeby to samemu sobie wyrzeźbić). Mam wielki apetyt na te głośniki :) Pozdrawiam

Opublikowano

Maskownica - oryginalna ramka dookoła wewnętrznej strony szyby do wersji z sysytemem hi-fi, nabędziesz w serwisie za sto kilkadziesiąt PLN za sztukę.

Wzmacniacz u mnie siedzie w lewym boczku bagażnika.

loco

'08 530iA touring xdrive; '05 118iA; '04 F650GS Dakar

['05 325i touring; '91 325i touring; '90 318iA; '01 320td; '01 530iA touring; '00 525i; '97 523i; '95 525i touring; '90 318is; '85 320i]

Opublikowano
WItam.

Kolego wyżej możesz zdradzić tajemnice w ktorym sklepie kupiles te głośniki i gdzie daja wzmacniacz gratis? To raz. Skąd kupić maskownice czy jak to się nazywa na głośniki wysokotonowe (jak to nazwać na przyklad dzwoniac do serwisu), gdzie umieściles wzmacniacz ? Czy warto robic to wszystko samemu i jak byś był tak miły może jakiś poradniczek byś zrobił jak to wymieniać (wiesz krok po kroku co z czym polaczyc ,polutowac, jak zdejmowac listwy itp. żeby to samemu sobie wyrzeźbić). Mam wielki apetyt na te głośniki :) Pozdrawiam

1. Kupiłem w sklepie, którego nie polecam. Niefachowa robota - porozpinali fotele, powyrzucało kupę błędów na kompie po ich pracy itp

2. Wzmacniacz dawali za darmo, bo była promocja.

3. Wzmacniacz mam pod półką w bagażniku - nie przeszkadza. Wiem, że ktoś montował też w boczkach. Jest tam trochę miejsca.

4. Myślę, że jest co robić i nie warto robić tego samemu. Skoro jeździsz E60, to myślę, że nie zarabiasz 1200zł...

5. Nie znam się na montażu - nie pomogę.

6. Nie oczekuj mocy tuby basowej, ale dźwięk jest fajny.