Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
czy w Z3 od początku jego produkcji szedł silnik 2.8 M52 TU czyli na dwóch VANOSACH? identyczny jak w e46? czy raczej był to silnik na jednym VANOSIE tak jak w e36?
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
wiadomo moze kiedy nastąpiła zmiana? w połowie 1999 roku?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
wiadomo moze kiedy nastąpiła zmiana? w połowie 1999 roku?

do 09/1998 pojedynczy vanos, pozniej podwojny.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie!

Mam pytanie do Was wszystkich. A mianowicie, mam Z3 z '00 z silnikiem 2.0 w automacie. Chcę się dowiedzieć czy moje spalanie, czyli dokładnie 14,68L na 100km to normalne? Poruszam się po Warszawie, wydaje mi się że ekonomicznie i na trybie "E" czyli Eko. Tankuję tylko 98. Dodam,że jeżdżę na kapciach PRZÓD 225/40/R18 TYŁ: 255/35/18R. Nie szukam tutaj oszczędności na paliwie, tylko chce się upewnić, że nic się nie dzieje i spalanie jest w normie, tzn. wolę 'dmuchać na zimne' :)

Z góry dzięki za odpowiedź.

P.S.

We wrześniu jak jechałem do Krakowa, to moje spalanie wyniosło 8,5L na 100km przy moim zdaniem, nie za wysokich prędkościach, 100 - 150km/h.

Opublikowano
Myślę ze spalanie w normie. R6, automat, szerokie koła.
Opublikowano
Niestety jak najbardziej normalne. Miałem kiedyś e36 z tą konfiguracją i paliło tyle samo :|
http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg