Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wczoraj zrobiłem kilkanascie kilometrów, wszystko grało, zostawiłem samochód pod sklepem, po 10 minutach samochód już nie odpalił. Wcześniej kilka dni temu już tak się zdarzyło ale po kilku próbach zamochód odpalił, jednak od tamtej pory aby odpalić, czasem trzeba było chwilę dłuzej zakręcić rozrusznikiem.

Zawołałem wieczorkiem gościa z komputerem i pokazał się błąd: KONTROLA CIŚNIENIA RAIL podczas rozruchu 2550. Co dalej, co to może byc?

Opublikowano
Dzięki. Na którymś forum wyczytałem, że po odłaczeniu zepsutego czujnika samochód powinien odpalic, prawda to?
Opublikowano
Pompka sprawna,czujnik na szynie ok, wtryski igła, uszkodzony był zawór regulacji ćiśnienia. Wymieniony na ORI BOSCH (koszt całkowity - 650zł).
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pompka sprawna,czujnik na szynie ok, wtryski igła, uszkodzony był zawór regulacji ćiśnienia. Wymieniony na ORI BOSCH (koszt całkowity - 650zł).

Podejrzewam ze u mnie tez to bedzie to, bo objawy takie same ale puki co jest ok. Zastanawiam sie tez czy to nie była wina paliwa. Teraz leje paliwo z tej co zawsze i jest ok. Jak sie bedzie to powtarzało to kolejne co to wymienię ten czujnik

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Kolego mógłbyś napisać bliżej który to zawór i gdzie się znajduje?Kolega w 530d ma problem z zapalaniem(długo kręci) i INPA pokazała ten sam błąd 2550 także podejrzewam że będzie ta sama usterka co u Ciebie...

Opublikowano

Witam.

Kolego mógłbyś napisać bliżej który to zawór i gdzie się znajduje?Kolega w 530d ma problem z zapalaniem(długo kręci) i INPA pokazała ten sam błąd 2550 także podejrzewam że będzie ta sama usterka co u Ciebie...

Mi sie wydaje ze jest to ten numer 20

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DP71&mospid=47559&btnr=13_0802&hg=13&fg=15

Opublikowano
Znajduje sie na szynie CR

chej tomaszf wydaje mi sie ze e39 nie miało silnikow z CR tylko na pompie VP

Opublikowano
oczywiscie ze mialo, wszystkie M57 (2.5d 163KM, 3.0d 184KM, 3.0d 193KM i 3.0d z Alpiny D10 Biturbo) mają zasilanie CR.