Skocz do zawartości

BMW 325i M50B25 gdzie podpiąć ten wężyk????

djgrec1980

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zakupiłem wkońcu bawarkę lecz mam mały problem. Po zakupie autko chodziło lecz gubiło olej. Co się okazało większa część węży z odpowietrzenia silnika była powypinana. Po wielkich bólach udało sie podłączyć wszystko lecz nie wiem gdzie powinien być (i czy dobrze mam obecnie) wpięty ten element nr 4 z tej stronki http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CB31&mospid=47444&btnr=11_1284&hg=11&fg=15. Zdarza się zasysać olej przez przepustnicę, zaczyna kopcić i czuć spalony olej przy wyższych obrotach silnika. Zastanawiam się czy tam nie powinno być jeszce jakiegoś elementu? Proszę o pomoc.

• Zasłużeni forumowicze

Ten wężyk powinien być podłączony do gumy nr 3 po lewej jej stronie na przeciwko podłączenie węża od silniczka krokowego(10,12).Najpierw jest kawałek wężyka od pokrywy zaworów do takiej rurki przy miarce oleju,a następny kawałek od miarki oleju do tej gumy nr3

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CB31&mospid=47444&btnr=13_0381&hg=13&fg=15

Silnik swoje przeszedł skoro ktoś to zatkał.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Mysle ze 10 tys to malo na m52b28 i kompresor a [ozatym lepiej zrobic strokera z tego silnika ktory masz i dolozyc kompresor w tej samej kwocie masz wyremontowany silnik z kompresorem :D

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Ok. Dzięki. Będę wdzięczny za parę fotek. dzisiaj biorę się za wymianę wszystkich wężyków w tym silniku gdyż zauwarzyłem że parę jest w opłakanym stanie. Chyba jednak zrobię tak jak podpowiada kolega M-Technik, Remont silnika + supercharger.