Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Kolega uszkodził mi auto piłką (błotnik tył). Dałem do wyklepania i malowania. Aby nie było zbyt duzej róznicy kazałem wycieniowac takze tylne drzwi. Wszystko pieknie ładnie, ale teraz w porównaniu do drzwi przednich jest duża różnica odcieni :( . Wygląda to tak jakby tył auta wyjechał z fabryki a przód miał 6 lat i był zmatowiały z ryskami.

Da sie to jakos wyrównać w miarę domowym sposobem, czy zostaje tylko jakas polerka mechaniczna, ewentualnie cieniowanie dalszej czesci karoserii ??

Myślałem zeby na początek spróbować jakiejś pasty ściernej, może cos polecicie czy doradzicie ?

Dopowiem tylko ze kolor to czerń.

Opublikowano
Jak w temacie. Kolega uszkodził mi auto piłką (błotnik tył). Dałem do wyklepania i malowania. Aby nie było zbyt duzej róznicy kazałem wycieniowac takze tylne drzwi. Wszystko pieknie ładnie, ale teraz w porównaniu do drzwi przednich jest duża różnica odcieni :( . Wygląda to tak jakby tył auta wyjechał z fabryki a przód miał 6 lat i był zmatowiały z ryskami.

Da sie to jakos wyrównać w miarę domowym sposobem, czy zostaje tylko jakas polerka mechaniczna, ewentualnie cieniowanie dalszej czesci karoserii ??

Myślałem zeby na początek spróbować jakiejś pasty ściernej, może cos polecicie czy doradzicie ?

Dopowiem tylko ze kolor to czerń.

opisales to w taki sposob,ze nie wiadomo o co ci wlasciwie chodzi.

Jest roznica w odciemiu,czy roznica w polysku ?

Najlepiej wrzuc jakies zdjecie.

Opublikowano
Szczerze mówiąc nie wiem, jest poprostu duza różnica, zwłaszcza gdy słońce mocno świeci na samochód. Jutro pstrykne fotkę i pokażę.
Opublikowano
Szczerze mówiąc nie wiem, jest poprostu duza różnica, zwłaszcza gdy słońce mocno świeci na samochód. Jutro pstrykne fotkę i pokażę.

Z tego co piszesz to różnica jest w połysku. Nowy lakier nie ma rys i się błyszczy a stary jest cały porysowany i nie ma takiego blasku, o to Ci chodzi? Gdzie te zdjęcia?

Opublikowano

Z tego co piszesz to różnica jest w połysku. Nowy lakier nie ma rys i się błyszczy a stary jest cały porysowany i nie ma takiego blasku, o to Ci chodzi? Gdzie te zdjęcia?

na 95% jest różnica w odcieniu, tylko może być dość niewielka :) niestety dobranie idealnie identycznego odcienia jest praktycznie niemożliwe.

Opublikowano

na 95% jest różnica w odcieniu, tylko może być dość niewielka :) niestety dobranie idealnie identycznego odcienia jest praktycznie niemożliwe.

Tyle tylko że kolega ma czarny samochód a te dość łatwo lakiernikom się maluje. Wstaw zdjęcie to zobaczymy o co chodzi.

Opublikowano
Przepraszam jakos czasu brakło. Zrobiełm zato polerke pastą tempo. Jest juz duzo lepiej, niestety z tego co widze dobrac to tak samo lub cos z tym zrobic nie ma szans. Zdjecia juz mam, musze tylko znaleśc kabel aby je zrzucic na kompa i wklejam.
Opublikowano

Poniżej wklejam zdjęcia. Efek juz jest lepszy bo polerowałem pasta tempo. Malowane był tylny błotnik, wg zapewnien lakiernika tylne trzwi sa tylko "maźniete" na koncówkach zas reszta to lakier bezbarwny.

Przepraszam za jakość zdjęć - robione były telefonem.

http://www.betrendy.pl/Tym/Zdjecie0099.jpg

http://www.betrendy.pl/Tym/Zdjecie0101.jpg

http://www.betrendy.pl/Tym/Zdjecie0103.jpg

http://www.betrendy.pl/Tym/Zdjecie0104.jpg

Opublikowano
Niestety zdjęcia słabej jakości. Mozna na nich jedynie zauważyc różnice w połysku. Jeżeli o nią Ci chodzi to zaprowadz do tego lakiernika co Ci to malował i powiedz żeby przepolerował ten bok bo stary lakier różni się od nowego. Zresztą ten lakiernik sam powinien to zrobic zanim oddał Ci samochód. Teraz widzisz dlaczego niektóre warsztaty biorą 250zł za element a niektóre 400-500zł. Choc nie jest to regółą i niestety są wyjątki, klient płacąc 400zł od elementu ma byc zadowolony i nie ma prawa wrócic za pare dni z jakąs reklamacją.
  • 3 tygodnie później...