Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostatnio zauważyłem w swojej beemce taką dziwną przypadłość, a mianowicie jak zamykam samochód z pilota to czasami mrugną wszystkie kierunki a czasami nie. Nie wiem od czego to jest zależne, ale może to jakaś drobna awaria układu, no bo przecież powinny mrugać zawsze, albo w ogóle :? Myślałem że może mrugają tylko jak jest ciemno, ale ostatnio zauważyłem że w dzień też czasami mrugną. Macie może jakieś pomysły od czego jest to zależne??

Pzdr,

Marcin

Po co jeździć jak można latać...BMW
Opublikowano
A nie jeździsz czasem raz na jednym kluczyku a później na drugim?
Opublikowano

Jak są niedomkniete drzwi to nie mruga przy zamykaniu. Albo jak masz otwarty bagaznik, zamykasz auto i pozniej dopiero zamykasz klape bagaznika to wtedy mrugna.

Ale jesli masz wszystko pozamykane i nie mruga to troche dziwna sprawa - podepnij sie pod kompa, moze bedzie jakis blad.

Opublikowano
Nie muszisz podpinać się pod kompa. Jeśli masz alarm i czujnik zamknięcia maski, odłacz go i sprawdź czy wróciło do normy. Jeśli tak czujnik jest uszkodzony.
Opublikowano
Jak zamykam to wszystko jest domknięte, jak odłączyć czujnik zamknięcia maski, gdzie on w ogóle się znajduje??
Po co jeździć jak można latać...BMW
Opublikowano
Koledzy, jak pisze Jakub - napierw lukamy czy wszytko działa jak powinno. A potem to już sprawa odpowiedniego zakodowania auta w sposób, który będzie odpowiadał właścicielowi (ja mam ustawione mruganie na otwarcie i zamknięcie, przynajmniej nie muszę sprawdzać, czy auto reaguje, bo widzę).