Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Zakupilem tydzien temu e36 320. Palily sie kontrolki ABS, hamulca recznego i kontrolka ukladu hamulcowego. Podobno mialy zniknac po wymianie klockow. Wymienilem przód i tył ,ale wciaz sie swieca. Plyn hamulcowy jest (prawie max). O co chodzi??Może trzeba teraz rozkodować tak jak kwadraciki przy zmianie oleju?Jeśli chodzi o ABS to raczej na pewno czujnik, ale co zresztą? I jeszce jedno pytanie. Zamierezam włożyc do niej gaz. Jaki rodzaj kolektora to auto posiada( 320 V6 24V 1992)?
Opublikowano

Mam taki sam silnik to jest M50 B20 i jest to R6 (rzędowy) a nie jak napisałeś V6 (widlasty). Kolektor jest plastikowy ale mocny. Mam II gen. gazu ale szkoda, że nie zamontowałem sekwencji. Duży spadek mocy i lubi prychać. Już raz musiałem przepływomierz wymieniać bo nie zadziałała klapka zabezpieczająca.

Radzę wtrysk gazu z doświadczenia, bedzie Ci palił prawie jak na bęzynie i nie odczujesz spadku mocy.

Zastanów sie i dokonaj świadomego wyboru.

Pozdr.

Darek

Opublikowano

A co do kontrolek klocków:

żeby zgasły to trzeba też czujniki nowe założyć. Nie wiem jak jest u Ciebie ale mój model ma po jednym czujniku na oś: przód z lewej, tył z prawej.

Darek

Ps. Sory za błąd w poprzednim poscie (bęzyna-benzyna)

Opublikowano

Świecący Abs – czujniki od abs-u przy kołach .

Kontrolka od klocków ((O)) –wymiana czujników od klocków (możliwe

że przetarte kable).

Ręczny –kontrolka powinna gasnąć po jego zwolnieniu .

Kontrolki od wymiany oleju skasują Ci w zakładzie gdzie będziesz olej

zmieniał . Jeśli sam zmieniasz to :

http://www.bmwmpowerclub.com.pl/serwis/insp.htm - gniazdo

nowego typu .

Na gazie się nie znam bo nie posiadam a za V6 w Bmw miały być

ostrzeżenia więc zajrzyj pod maskę czasem jaki masz układ silnika bo

warto to wiedzieć . :D

Opublikowano
NIe zakladaj gazu II generacji. Duze ryzyko przegrzania w najgorszym przypadku pekaja glowice, trzeba caly czas dbac o poziom wody. Wydaj wiecej pieniedzy na sekwencje i jezdzij spokojnie, unikniesz kosztow naprawy. Zadne zabezpieczenia w plastikowym kolektorze nie sa dobre w gazie II generacji. Dobrze Ci radze, odpusc sobie ze zwyklym gazem.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Duze ryzyko przegrzania w najgorszym przypadku pekaja glowice, trzeba caly czas dbac o poziom wody. .

przy gazie II generacji jak i przy sekwencyjnym wtrysku trzeba dbać o poziom płynu chłodzącego!

Opublikowano
Duze ryzyko przegrzania w najgorszym przypadku pekaja glowice, trzeba caly czas dbac o poziom wody. .

przy gazie II generacji jak i przy sekwencyjnym wtrysku trzeba dbać o poziom płynu chłodzącego!

W sumie tak. :)

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

jak ci sie swieca wszystkie kotrolki na raz to....... wymien szczotki w alternatorze. ciekawe co?? ale najpierw zobacz czy jak wlaczysz kluczyk i nie zapalisz silnika to sie swieci kontrolka ladowania. jezeli nie to daje 100% ze szczotki.

pozdro.

e39 3.0D
Opublikowano
ja mam w E46 328 sekwencje i jestem bardzo zadowolony. pali mi ok 10 literków gazu na 100km wiec robie tą stówke za 17 zł. jestem zadowolony bardzo przy dzisiejszych cenach paliw to naprawde się opłaca. Wiem skoro ma sie bmw to powinno stać tez na paliwo ale jeśli juz są tak cholendarne ceny paliw to jest naprawde alternatywa tym bardziej ze nie czuje róznicy w mocy za to w portfelu owszem. Trzeba tylko uwazać gdzie się tankuje gaz bo gaz gazowi nie równy. Jeszcze jedno mam załozony karnet wiec za którmś tam tankowaniem gazu mam tankowanie gratis. Czy to sie nie opłaca.