Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pytanie jak w temacie,muszę dostać do wirnika aby ocenić w jakim jest stanie. Trzeba wyciągnąć całą turbinę? Gdzie jest wybity numer z rokiem produkcji?
Opublikowano
Sciagasz rure od filtra powietrza do TC i juz masz czesc ssaca na widoku ... numer jest nabity ponizej od przodu muszli ... jaki rocznik auta ?
Opublikowano
to jak chcesz wiedziec czy masz "ch..." turbo (to ktore czesciej pada) ... to masz

niekoniecznie, jeśli ma po 01.10.2002 to ma "dobre" turbo.

Opublikowano
czy datę produkcji turbo da się odczytać bez wyjmowania całej z auta, a drugie pytanie to którą rure zdjąć żeby dostać się do wirnika bo idą dwie jedna czarna plastikowa co wychodzi od przepływomierza a druga metalowa co idzie gdzie z przodu auta?
Opublikowano
niekoniecznie, jeśli ma po 01.10.2002 to ma "dobre" turbo.

Lata Ci sie pomylily, dodaj rok i bedzie ok .... mowa oczywiscie o produkcji nie rejestracji.

Opublikowano
a więc chciałem się z wami podzielić informqcją na temat odczytania daty produkcji turbo. Jest świetny sposób bez wyciągania turbo. Odkręcamy górne plastiki obudowy silnika, następnie bierzemy lusterko i wsadzamy pomiędzy chłodnice a silnik.Po tym zabiegu już wszystko wiemy. Ja nie potrzebnie panikowałem bo się okazało że mam turbo z 2008roku. Poprzedni właściciel musiał już wymienić.