Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie potrzebuje waszej pomocy wczoraj padla mi bmw mianowicie wyjechalem na miasto 5 km przejechalem zgasilem po czym juz nie odpalilem rozladowami mi sie akumulator od krecenia i auto wrocilo na lawecie do domu :) Jaki to mogl byc czujnik bo kiedys czytalem ze jak jeden czujnik walnie to nie odpale wogole i moze jest to wlasnie to.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak tak moze być to ten czujnika położenia wałka rozrządu. Mam to samo i czekam na czujnik z tym ze auto po jakimś czasie odpala. Nie zawsze sie to zdarza ale ostatnio coraz częściej.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Zgadza się! najprawdopodobniej czujnik wałka rozrządu. Nie wiem jak to jest z 3.0d czy on jest zasilany vp44[??], jeśli tak to tranzystor w sterowniku pompy.pozdr

nie to już jest CR II generacji ( jeśli jest to wersja 204 KM ) więc takiej pompy tam nie ma , natomiast 184 KM były na CR I generacji...

jedź kolego i podepnij pod kompa i będzie wiadomo bo tak to można tylko zgadywać , zaoszczędzisz w ten sposób dużo czasu , pieniędzy i rozczarowań!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Dzieki za odp

A co do tego kompa to nie mam jak jechac bo tak krecilem ze akumulator padl a przez klemy nie chcial tez odpalic po ponad 1h postoju oraz bylem na kompie w tej sprawie tydz temu to komp nie mogl sie polaczyc z silnikiem moze [MOD: powstrzymaj język, regulamin się kłania!] mechanik nie wiem wyskakiwalo mu ze jest to benzyna. Poki co w poniedzialek ma przyjechac inny koles do domu z kompem i podlaczyc z racji tego ze jestem w londynie to mam ograniczone pole dzialania.

Jest to wersja 204km jak wczesniej kolega pytal

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie komp nic nie pokazał bo gdy był podłączony auto zapalało od strzału a w pamieci nie było zadnego błedu

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Witam wlasnie mechanik u mnie byl atko naladowalismy i odpalila odrazu . Podlaczylismy na kompa i jeden z wtryskow mial 1,4 i czasami mial przeskok do 2,8 i wiecej. Pozostale oscyluja tak od 0,2 do 0,3 0,4 0,5 chyba. Koles zrobil jakas korekcje na kompie i wrocilo do 0,4 mowil ze to takie na chwile i jak ma wrocic to wroci. Powiedzial ze teraz jest tak jak byc powinno ale mowil ze chyba ten wtrysk jest do wymiany i mowil zebym pojezdzil i jak wtedy nieodpali tozebym mu dal znac to podjedzie i podalczy na kompa ponownie.

Ogolnie glupia sprawa z tym autkiem :) Nie mam pojecia co to moze byc za przyczyna moze anty napad sie jebie choc byl sprawdzany tydz temu u elektronika. Diagnoza 1h 40f :)

A tak nawiasem byl moze ktos pl autem w UK? Ostatnio policja mnie zatrzymala i stwierdzili ze niemoge sie nim poruszac bo jestem rezydentem UK i mam go tu zarejestrowa i ubezpieczyc (debile) (jest to niemozliwe za duze koszta) powiedzili ze przy nastepej kontroli bedzie konfiskata auta. :(

Opublikowano (edytowane)
Jesli mieszkasz w UK "na dluzej" i poruszasz sie autem na blachach PL to chyba raczej oczywiste ze musisz je przerejestrowac ... nie wiem jak jest dokladnie w UK ale w DE po pol roku musisz przerejestrowac samochod ... jak nie bedziesz mial szczescia przy kontroli to sad, oplaty wstecz itepe. Edytowane przez tomaszf
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To samo jest jest w Irlandii, ja musiałem przerejestrować swoją 320d co pochłonęło kupę kasy.
Opublikowano
Jeśli jesteś już w UK dłużej niż pół roku, to niestety musisz zarejestrować auto. Sam mieszkałem trochę w Londynie i wiem, że są to w sumie ogromne koszty, szczególnie ubezpieczenie, gdzie znaczenie ma dla nich nawet praca jaką wykonujesz itp.
Opublikowano
Tez mieszkam w Londynie. Myslalem tak samo jak ty ze moge jezdzic do 6 mc jestem dopiero 2 mc mam kwitek z promu ale to nic nie dalo w moim przypadku. Dlaczego bo stwierdzili ze nie przyjechalem tu turystycznie a tylko turysta moze miec tu auto 6mc a pozostali ci co pracuja sa automoatyczie rezydentami i nie maja prawa kierowac tu autem.
Opublikowano
Przyznam, że nie wiedziałem o tym, zresztą wielu moich znajomych z UK myśli podobnie jak ja... Będąc w UK myślałem nad zakupem serii 1, ale koszty ubezpieczenia skutecznie odstraszają, bo ceny samych auto są bardzo kuszące w Anglii. Don't worry w Londynie jest bardzo dobra sieć komunikacji miejskiej :P