Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Mam problem z uruchomieniem samochodu. Dzisiaj wymieniłem wkładki w drzwiach i stacyjce oraz taką białą kostkę która znajduje się z prawej strony pod kokpitem (powód: wkładka w drzwiach była ukręcona). Teraz samochód nie startuje. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce wszystko się uruchamia a silnik ani drgnie. Nie mam pojęcia co robić, może potrzeba podpinać pod komputer? Bardzo proszę o szybką pomoc. :cry:

Edytowane przez kris7997
Opublikowano
Drugi kluczyk też nie uruchamia samochodu, nawet nie działa centralny zamek z pilota, tylko manualnie otwiera i zamyka samochód. Czy może być taka możliwość że oba kluczyki są rozładowane (kluczyki z chipem) i nie można uruchomić ani otworzyć zdalnie samochodu?
Opublikowano

Kupiłes nowy kpl. z Aso czy Masz używane częsci.?

Klucze i wkładki zamawia sie w Aso pod numer nadwozia.

Ztego co wiem kodowane sa pod konkretny samochód w cyklu produkcyjnym.

Kluczyki z innego auta nie bedą działac w sposób normalny.

Opublikowano
Kupiłem z Niemiec na eBay-u, cały komplet wszystkie wkładki do zamków i stacyjki, dwa klucze i dodatkowo była jeszcze mała "szaro-biała" puszka z układem scalonym i procesorem która jest ulokowana z prawej strony w górnym rogu pod kokpitem (nie mam pojęcia co to jest).
Opublikowano

uzywane czesci raczej nie beda pracowac w normalny sposób.

Nie wiem czemu nie kupiłes samej wkładki koszt w aso ok 50 euro