Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

otoz moja e90 ma owe wyposazenie dodatkowe 640 CAR TELEPHONE PREPARATION oraz pletwe na dachu no i kiere multifunkcje. Co trzeba dokupic zeby miec zestaw hands free? rozumiem ze ta opcja to jeszcze cos innego niz bluetooth bo widzialem tez opcje BLUETOOTH PREPARATION co by sugerowalo ze to sa 2 rozne opcje?

czy wejscie AUX w podlokietniku to element wyposazenia podstawowego, bo brak go na liscie a fizycznie wystepuje?

na czym polega pakiet oswietlenia, wiem ze podswietlane klamki i cos jeszcze?

mam spryskiwacze reflektorow ale ksenonow brak czy byly spryski dostepne bez ksenonow?

i ostatnie pytanie dotyczace czujnika zmierzchu, czy jak mam sensor deszczu to zmierzu jest razem z nim bo spotkalem sie z takim opisem przy wyposazeniu dotyczacym X3 na stronie smorawinskiego.

to na razie na tyle

pozdr

Opublikowano

1) kiera multifunkcyjna nie ma nic wspolnego z tym, ze musi byc "telefon", steruje radiem,obiegiem pow., itd.,

2) telefon mozesz miec na 2 sposoby:

2.1) telefon przez BT,

2.2) telefon przez zamontowana na stale sluchawke BMW, wkladza do niej karte sim tak jak do zwyklej komorki,

3) AUX jest w kazdym E9x, mozesz tez tam kabelkiem podlaczyc telefon i sluchac rozmowy przez glosniki w aucie,

4) pakiet oswietlenia to m.in.: klamki (b.fajny bajer :cool2: ), wneki na nogi, dodatkowe swiatelka w srodku,...

5) spryskiwacze moga byc bez ksenonow,

6) sensor deszczu to co innego niz czujnik zmierzchu, moze byc razem ale nie musi...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

ok dzieki za odp ale w dalszym ciagu nie wiem co to jest ta opcja przygotowania pod telefon

co to dokladnie oznacza, mam juz zamontowany mikrofon? co potrzebuje zeby dolozyc BT

no i odnosnie tego aux, to ze mozna sluchac rozmowy na glosnikach to ok ale aby rozmawiac to i tak sluchawke trzeba trzymac w reku. dla mnie to zupelnie nieprzydatne, a moze sie myle?

Opublikowano
Aux in -to wpinanie MP3, iPoda czy co tam chcesz a nie telefonu.

i tu sie mylisz. Mam telefon z wyjsciem słuchawkowym mały jack, wpinam tam przedłużke od ori zestawu słuchawkowego na którym jest mikrofon + wtyczka mały jack na końcu. Podpinam to kablem do Aux-IN, wieszam kabel na lusterku aby mikrofon był dobrze ustawiony i jest zestaw głośnomówiący.

Minusem jest, ze kabel wisi na lusterku )choć mozna go zamontowac jakoś inaczej, np pod osłoną przeciwsłoneczną i to, ze jeśli chce sie rozmawiać to na radiu trzeba wybrac opcje AUX IN. Ale działa

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Ale jajo :shock:

Ja u siebie mam aux + USB i tel na Bluetooth + w schowku adapter. Wiec zawsze gada się przez radio a muzyka przez USB. Nigdy nie korzystalem z tego Auxa ale byłem pewny ze to do muzyki.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
Mam telefon z wyjsciem słuchawkowym mały jack, wpinam tam przedłużke od ori zestawu słuchawkowego na którym jest mikrofon + wtyczka mały jack na końcu. Podpinam to kablem do Aux-IN, wieszam kabel na lusterku aby mikrofon był dobrze ustawiony i jest zestaw głośnomówiący.

Minusem jest, ze kabel wisi na lusterku )choć mozna go zamontowac jakoś inaczej, np pod osłoną przeciwsłoneczną i to, ze jeśli chce sie rozmawiać to na radiu trzeba wybrac opcje AUX IN. Ale działa

:cool2: :cool2: mimo posiadania BT jak zalezy mi na 100% dobrym polaczeniu to robie identycznie, pozdr.

było:

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
co to jest ta opcja przygotowania pod telefon

co to dokladnie oznacza

popros sprzedajacego aby dla ci nr tej opcji w oznaczeniu bmw np. "123ab", wtedy bez problemu znajdziesz odp. co kryje sie za tym opisem, ludzie czesto roznie "tlumacza" opcje, dlatego dla wszystkich zostala wprowadzona indeksacja...pozdr.

było:

Opublikowano

numer opcji podalem w 1 poscie jest to 640 CAR TELEPHONE PREPARATION

mi zalezy zeby bylo jak najmniej inwazyjnie, zadnych wiszacych kabli czy dodatkowego sterowania czy wyswietlaczy

najlepiej to by bylo dolozyc bluetootha i nie musi to byc oryginal, wystarczy cos co bedzie wspoldzialalo z kiera multifunkcyjna i nie kosztowalo mnie to wiecej niz 1kpln

pozdr

Opublikowano
numer opcji podalem w 1 poscie jest to 640 CAR TELEPHONE PREPARATION

mi zalezy zeby bylo jak najmniej inwazyjnie, zadnych wiszacych kabli czy dodatkowego sterowania czy wyswietlaczy

najlepiej to by bylo dolozyc bluetootha i nie musi to byc oryginal, wystarczy cos co bedzie wspoldzialalo z kiera multifunkcyjna i nie kosztowalo mnie to wiecej niz 1kpln

pozdr

sorrki, nie wpatrzylem sie :shock: :shock: wg mnie nie masz BT ani sluchawki ale w podlokietniku masz wyprowadzone okablowanie+antena na dachu....czyli bedzie taka "zaslepka" zabierajaca cenne miejsce na inne rzeczy :mad2: :mad2:

co do podanej ceny to nie mam pojecia ale popatrz na forum jest "dzial poswiecony tym zagadnieniom", wiec na 99% znajdziesz tam odp. jak z nie ori zrobic ori :mrgreen: pozdr.

było:

Opublikowano

szukalem a jakze ale do tej pory nic konkretnego sie nie dowiedzialem

skoro mam to przygotowanie pod tel to chyba oznacza ze mikrofon i antena jest (pletwa fizycznie na dachu siedzi) to skoro to jest a ja nie chce tej stacji dokujacej do tel to wypadalo by teraz doposazyc w BT i bylo by cacy, tylko szukam kogos kto juz taka operacje przeprowadzal zeby znac konkrety

pozdr

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Jestem tu nowy :) a widzę że ciekawe sprawy poruszane są.

Mam pytanko - mam i BT i adapter w schowku oraz aux (nie mam usb) - E90 jak również w podłokietniku "adapter" pod mojego Iphone - czy z tego adaptera można również słuchać muzy czy tylko służy jako ładowanie i "antena" do tel.

Dzia za pomoc i pozdrawiam

Domi71

Opublikowano
Doszly mnie sluchy ze w rocznikach 2010 i posiadaniu jakiegos pakietu istnieje opcja sluchania muzyki z iPhone. Ja niestety u siebie nie dalem rady tego uruchomic, chyba ze podlaczysz tel przez Aux In. Napewno sie da normalnie te tylko trzeba wprowadzic tel w tryb wysylania muzyki lub sciagnac jakas aplikacje. Mi sie nie udalo, muzyke mam z iPoda a iPhone tylko jako tel niestety. Jak by sie komus to udalo to dajcie znac.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
będzie można słuchać ale ta opcja nie jest jeszcze dostępna w polsce. polecam zerknąć tu - oficjalne info z bmw polska http://www.facebook.com/photo.php?pid=4499948&fbid=417049462998&op=1&o=global&view=global&subj=100897909953615&id=657202998