Skocz do zawartości

Problem - świecące kontrolki trakcji i ABS - przyczyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich.

Mam problem w moim autku BMW e46 320d. Od wczoraj palą mi się kontrolki ABS i Trakcji. Bezpieczniki sprawdziłem i jest wszystko ok. Problem się pojawił po sprawdzeniu bezpiecznika F104 - odpowiedzialny za grzanie świec. Może to tylko przypadek ale zaraz po sprawdzeniu bezpiecznika i pogrzebaniu w schowku kontrolki się palą. Proszę o pomoc jaka może być przyczyna problemu.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Może to akurat zbieg okoliczności. Jak z pracą abs-u, czy działa poprawnie? Mógł paść czujnik w którymś kole lub sterownik. Najlepiej podepnij kompa, odczytaj błędy , zrób odczyt prędkości kół i będziesz wiedział w czym tkwi problem. Pozdro!
Opublikowano
Kolego jeśli to nie przypadek , to czujka ABS poszła w kole jeśli bęndziesz musiał wymieniać . To tylko oryginał nie kupuj podróbek, ja już to przerabiałem. Tylko w ASO koszt czujnika 400zł
Opublikowano
Na bank poszedł ci czujnik absu lewy tył,koszt jakies 380zł .przerabiałem ten temat pare miesiecy temu.tylko orginał!!!