Skocz do zawartości

320D Licznik- czy zostałem oszukany ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie trzeba w żadnym e46 nic wyciągać :) żeby przebieg zmienić... we wszystkich modułach... wszystko można zaprogramować prez OBD lub BMW20... kable, które to robią tez nie są specjalnie drogie... poza tym, potrafi to przeprogramować każdy kabel, nawet taki za 80 zł, cały pic polega na tym, że Ci którzy tworzą odpowiednie oprogramowanie żadają astornomicznych kwot za swoją wiedzę i zabezpieczaja programy odowiednim kluczem, że wykorzystać można tylko "ich" kabel... ale klucz można rówznież zasymulowac i nie trzeba do tego jakiejś kosmicznej wiedzy... a póki nie zmmieni się menatlność kupujących, a z własnego doświadczenia wiem, że się zmienia, ale powoli, to proceder bedzie rozpowszechniany... W tej chwili dużo łatwiej sprzedać mi BMW z przegeim 260 tyś z wszystkimi serwisami w książce, niż auto które ma nawet oryginalny 140 tyś przebieg... odrazu biroą mnie za złodzieja... Niemcy dużo jeżdzą stać ich na to i niech jeżdża i tłuką... na nie rozbite niemieckie auto nikogo w Polsce nie stać... więc każde auto z tamtąd przywiezione, coś boli... więc sie nie oszukujcie... kto sie czuje dobrze jak ma 1 lub 0 w liczniku z przodu... też niech sobie kupuje takie auto :)
Opublikowano
Kolego widzę że sprowadzasz dużo BMW z Niemiec. Powiedz mi czy każda książka serwisowe muszą posiadać wklejki ??? Czy to jest jednak uzależnione od dealera ??
Opublikowano
Kolego widzę że sprowadzasz dużo BMW z Niemiec. Powiedz mi czy każda książka serwisowe muszą posiadać wklejki ??? Czy to jest jednak uzależnione od dealera ??

Szczerze powiem, że nigdy nie zwracałem uwagi na te wklejki, choć z tego co pamiętam zazwyczaj były, mam w tej chwili 2 ksiązki z Niemiec i jedną ze Szwajcarii i wszystkie 3 wklejki mają... Kolego, moja rada jak chcesz zweryfikować przebieg... Jedz do ASO i nieodpłatnie historię auta Ci nawet wydrukują... często się zdarza, że auto ksiązki niema a serwisowane jest... i w moim przypadku ASO Smorawiński w Poznaniu nie robi żadanych prblemów, żeby taką książkę odtworzyć... z tym, że robię u nich dosyć czesto zakupy... generalnie gdzie kolwiek podjedziesz nie będą czynić probleów, żeby podać Ci ostani wpis do książki... a do jej weryfikacji to Ci wystarczy... jak podjedziesz i zdecydujesz sie na Inspkcje I czyli Olej, i Filtry to z chęcią bezpłatnie odtworzą Ci książkę serwisową... pamietaj, żeby przed taką inspekcją przyjechać umytym i odkurzonym autem, ze sprawnymi wszystkimi żarówkami z dolanym po brzegi płynem do spryskiwaczy itp... :) bo te wszystkie czynności wykonają za Ciebie :) ale poczujesz to w porfelu :) przy okazji jak poprosisz dostaniesz wydruk z DIS'a :) ASO naprawdę nie jest takie straszne... a i przy okazji wypijesz kawkę z ładnymi dziewczynami i pojeździsz sobie trochę wynalazkami oferowanymi przez BMW... i ubierz się ładnie, co by wiochy nie było... jest akcja oddresianie, wiec żadanych drechów... wchodzisz pewnie.. Ty przyjechałeś zostawić swoje pieniadze, więc Ty rządzisz :) a to stare e46 z symaptii stać Cie na każde proponowane tam auto... ale które jest godne zastąpić Twoje e46 :) zobaczysz jak będa skakać koło Ciebie :)