Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
musze cie zmartwic , stan tapicerki wcale nie oznacza przebiegu , juz od dawna w samochodach wymieniaja cala tapicerke na mniej zniszczona, to samo z kierownica i ze wszystkimi elementami , cwaniaktowaty sprzedawca jest w stanie sprzedac prawie kazdy bubel , widzialem kiedys taka podpicowana 4 lata temu E39 540
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
Mam skórę w podobnym stanie a przejechane 300tys wszystko zależy od konserwacji i od tego w czym gościu jeżdził w zimie. TZN jeśli w kórtkach skórzanych to wyciera się szybciej .No i jak były narażone na słońce?
Opublikowano

Skóra nie jest żadną wykładnią !!

A co do przebiegu ... auto 9 letnie zreguły ma prawie 200 tys. przebiegu. Dla ciekawości powiem że moje dawne E34 mialo przebiegu 460 tys. i była robiona kapitalka silnika M20 12V.

Teraz w E38 mam 245 tys. przeb. (skóra rewelacja był garazowany) i kiedy kupowałem auto i czytałem rozne ogloszenia przebieg 110 do 150 tys. to od razu czułem że to typowe handlesiarskie taktyki.

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano

Skóra skórze nierówna. W bumciach różne rodzaje skór stosowano ale zamiast na skórze skupiłbym się bardziej na pedałach, lewarku bądź też kierownicy. Lewarek na bank wymieniany więc odpada. Pedały wyglądają na 130tyś a kierowniczka (trudno określić jej stan na podstawie fotki) chyba też niezbyt zjechana. Chociaż też może być wymieniana, bo jakiś fircyk chromu tam nachlapał do środka... Dla porównania zobacz jak elegancko prezentuje się skóra w peziu o rok młodszym od tamtej trójeczki:

http://img277.imageshack.us/my.php?image=pezio7wj.jpg

peace & love
Opublikowano
Określanie przebiegu, bo tapicerce, kierownicy, pedałach, to nic nie daje - jeden przejedzie 1000km na trasie 2-3 razy wysiadając z samochodu, a inny ten sam odcinek po mieście lub na krótszych trasach, wsiadając i wysiadając 100 razy, do tego nonstop kręcąc kierownicą i naciskając pedały ... Jeden samochód po 400 tys. może mieć idealną tapicerkę, a inny po 100 tys. zniszczoną ... Inaczej też wygląda samochód, jak ktoś ma np, małe dzieci, psa itp.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

ja mam 140 tys przebiegu.

a przodu tapicerka wyglada na 300 tys :)

a z tylu na 2 tys km! prawie nie ruszana.

kolego lepiej zajrzyj pod maske i pod autko a nie patrz na tapicerke :))

http://img246.imageshack.us/img246/8982/podpisbkpyo6.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
wydaje mi sie ze ocenianie przebiegu samochodu po stanie skory jest zupelnie bezsensu, poniewaz dbajac o fotele, pielegnujac ja roznymi srodkami mozna zachowac jej idealny stan bardzo wiele lat.. pozdrawiam
Bayerische Motoren Werke !