Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
rury zawsze można zdjąć:) to nie problem.te pierwszą jade zobaczyc i zobaczymy czy do kasy sie dogadam z gościem :D

IMPORT CZĘŚCI DO KIA I HYUNDAI CZĘŚCI NOWE ORYGINALNE ORAZ ZAMIENNIKI

KONTAKT [email protected]

GG 22098562

kom 502100017

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W pierwszym ogłoszeniu nie ma opisu "bezwypadkowy" co jest na plus w ocenie uczciwości sprzedającego ale też wyjaśnia najprawdopodobniej cenę...

Co do drugiego ogłoszenia to "dyskusyjny opis" - pierwszy właściciel, sprowadzony. Czyli albo stał rok w salonie (wątpię) albo jest to pierwszy właściciel w PL. Poza tym nie wyło wersji 170kM. Po VIN-ie sprawdził bym jaka to wersja silnika. Tu cena jest bardziej realna bo to manual i 2 lata starszy a 100tys + VAT daje 122tys. zł. Jak zaniżysz fakturę to po ujawnieniu ewentualnych wad samochodu nie opłaci się go oddać sprzedawcy...

Opublikowano

moze tak jeden napisze ze bezwypadkowy 2-3 razy nawet w ogłoszeniu i nie napisze pełenego wyposazenia jakie posiada auto tak jest w tym przypadku tej z 2009 roku.z autem pojade na przeglad plus spr na policji czy nie jest kradziony

w drugim auto zostało kupione w salonie w niemczech po roku uzytkowanie z przebiegiem około 15 tys km reszta u nas w karju do dzis.

wiem ze nie było 170 km w tym roku auto z tego co mi mówił właściciel jest po chip tuningu.w tej opcji ze 100 tysi plus vat tez nie do konca tak jets napisane ale auto jest do oddania za 100 brutto.gościowi zalezy na szybkiej sprzedazy gdyz ma ponioc zadatkowane inne auto.

wiadomo ze przy zakupie auta za taka kase trza je bardzodobrze sprawdzic by sie w muke jakas nie wbic.zobaczymy jade dzis do wrocławia te z 2009 luknac przy okazji zobaczymy co i jak sie ma.

GG 22098562

kom 502100017

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zagadnij gościa o zdjęcia przed naprawą (bo, że taka była nie ulega wg mnie wątpliwości). Na zdjęciach widać iny odcień poduszki na kierownicy. Sprawdź przede wszystkim elektronicznym miernikiem grubość lakieru a także płytę podłogową na stanowisku pomiaru geometrii nadwozia. I nie daj się zaciągnąć do warsztatu, który zaproponuje sprzedawca.
Opublikowano

i juz po ogledzinach auto cykniete lewa strona podłuznice nie ruszone ale było blisko wg mnie gosciu fot nie ma lub sciema tzw wiec koniec gadki.dobrze ze nie musiałem jechac specjalnie tylko przy okazji:)

wiec szukamy dalej :mad2:

GG 22098562

kom 502100017

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Powiedział bym "a nie mówiłem" ale nie powiem ;)

Też to przerabiałem szukając kiedyś używanego samochodu 2-3 letniego. Zdarzyło mi się nawet pojechać pod Monachium oglądać "igłę" od pierwszego właściciela z książką przeglądów... Okazało się, że książka jest od innego samochodu (po chamsku poprawione numery nadwozia), samochód ma niesprawną nawigację, świeci się kontrolka poduszek, jeden Xenon nie świeci...

Innym razem jeż wyprawa wgłąb Niemiec. Na zdjęciach w mobile.de miałem wrażenie, że nie ma ramki ozdobnej wokół szyby więc pierwsze co patrzę to przednia szyba - wymieniona... Błotnik i maska też... Oczywiście samochód bezwypadkowy!

To było u Niemców - o naszych rodzimych handlarzach to bym mógł książkę napisać!

Dlatego teraz mam samochód kupiony jako nowy i następny też taki będzie. W twoim przypadku polecam śledzić oferty "Premium Selection" na stronie BMW - trochę drożej ale za to pewnie.

A co do cen X3... Za mojego 2.0d z automatem, navi, xenonami i jeszcze wieloma dodatkami z początku 2008 serwis proponuje mi w rozliczeniu za nową X3 wstępnie 110-120tys. Oni jeszcze chcą zarobić sprzedając go dalej...

A dla potomnych proponuję do przemyślenia pytanie... Czy myślicie, że na "zgniłym zachodzie" mieszkają idioci, którzy oddają za bezcen swoje 2 letnie samochody naszym rodzimym handlarzom zamiast sprzedać je samodzielnie na rodzimym rynku? Porównajcie sobie ceny na mobile.de z cenami na otomoto.pl i sami wyciągnijcie wnioski.

Opublikowano

jakas racja jest w tym co piszesz z tym sie zgodze.

ja nadal szukam

teoretycznie nie rozważałem zakupu 3.0 d 218ps z racji spalania w mieście gdzie głównie sie poruszam ale cos takiego jest.

wiec co o tym sadzicie?

http://www.autotrader.pl/bmw-x3-3.0-da-idealny-serwis-aso-navi-skora-2007/113208557/

jak z x3 nic nie znajde to chyba zostane przy poprzednim aucie jakie miałem czyli honda crv diesel szybciej cos sie chyba znajdzie pewniejszego.

ale czekam na opinie co o tej 3,0d myślicie czy warto dzwonic zawracac gitare sprzedajacemu czy nie z ceny napewno cos do urwania jak to bywa przy sprzedaży.

dzieki

GG 22098562

kom 502100017

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak dla mnie to brakuje mu tylko dodatków drewnianych do pełni szczęścia :)

Dopytaj tylko co znaczy: "Jestem jego pierwszym właścicielem w Polsce". Czy samochód jest od nowości w PL czy to jednak import? Jeżeli import to trzeba go sprawdzić bardzo dokładnie pod kątem bezwypadkowości.

Ale oferta wygląda nieźle a silnik 3L to raczej na plus - większa frajda z jazdy a spalanie niewiele większe.

Opublikowano
dla mnie drzewo nie jest czymś co bym chciał miec w aucie poprostu nie jestem zwolennikiem drzewa w autach ale to kwestia gusty:)a wiesz moze mnej wiecej ile takowa x3 218 ps pali?

GG 22098562

kom 502100017

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mój 2.0d pali średnio 8,5-9,0 (zależnie od pory roku) w mieszanym cyklu. Jak jechałem ze znajomym, który ma 3.0Sd to stwierdził, że jego też pali mniej niż 9L...
Opublikowano

a jaka opinie maja te silniki ogólnie?czy sa oki czy nie ponoc słysząłem tez ze 2,0 sa mniej awaryjne niz te 3,0sd czy to mit czy prawda?jak sie sypia to co sie sypie:)?

zobaczymy podjade dzis ja obejze zobaczymy co to akurat u mnie w wawie wiec nie ma kł◘opotu:)

zdam relacje co i jak

i dzieki za wszelaka pomoc:)

GG 22098562

kom 502100017

Opublikowano

TEN 3.0 218hp to zdaje się być ta sama jednostka która występuje w e60 530d, silnik jest ok, to rzędowa 6-stka i kulturą pracy momentem obrotowym i mocą bije wszystkie 2.0. Mam 3.0d choć starsze auto i bardzo się ciesze że uparłem się naten silnik, o 2.0 nie chciałem słyszeć. nie żałuję.

musiałem wymienić kolektor ssący ponieważ był lekki wyciek na trzecim garze, w dziale "5" poczytaj wątek o kolektorach, poza tym nic tam się nie dzieje, auto to prawdziwa rakieta, jednocześnie nie pali niewiele więcej niż 2.0

Opublikowano

a przy jakim przebiegu wymieniałes ten kolektro ssacy?

czy nie ma reguły na to?

GG 22098562

kom 502100017

Opublikowano

przy 155 tys, przebieg mam oryginalny.

oczywiście o wycieku dowiedziałem się przy sprawdzeniu auta przed zakupem w ASO, był to dodatkowy argument do negocjacji ceny no i wiedziałem co kupuje, żeby uniknąć niespodzianek

powodzenia życzę, wiem że jest ciężko

Opublikowano

auto po ogledzinach wstepnych.import szwajcaria z przebiegiem 31 tys juz po pierwszym przegladzie u nich.w realu wyglada o niebo lepiej niz na foto auto bardzo zadbane co widac na pierwszy rzut oka w srodku igla/lala zapach skóry sie unosi w powietrzu jak sie wsiada wszystko w stanie idealnym.ogólnie pierwsze wrażenie bardzo pozytywne fotele bardzo wygodne itp wielki plus.jazda :D duzy banan mi sie pojawił na twarzy jak se mocniej depnałem idzie ładnie wrecz bardzo ładnie.

gosciu za furke chce okragła kwote koles sensowny do tego teraz jedzie do aso a ma najechane 62 tysie z groszme na wymiane klocków z przodu plus ogólny wymiana oleju itp co jak mi powiedziął zrobi na swój koszt juz czyli na plus:) auto wstepnie przyrezerwowałem we wtrorek lub srode jade do sprawdzonego warsztatu na przeglad koło mnie w wawie na sadybie na ul.ojcowska zobaczymy co powiedza itp. http://www.serwisbmwosowiecki.pl/kontakt.php

jak tam wsio wyjdzie oki to chyba sie zdecyduje na zakup.

pogadałem z gościem chwile mówi ze srednio pali mu około 10-11 na kompie 9,5 ale 10 w normie przy normalniej jezdzie miejskiej wiec spoko. :cool2:

GG 22098562

kom 502100017

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to oby się udał zakup!

Poproś w warsztacie o dokładne sprawdzenie grubości lakieru na każdym elemencie uwzględniając miejsca możliwych wstawek blacharskich na stałych elementach. Wprawdzie Szwajcaria to bogaty kraj ale tam też nie sprzedaje się samochodu z przebiegiem 30tys. km ot tak sobie.

Opublikowano
no wiadomo że musze go sprawdzic pod kazdym wzgledem nie jest mała kasa a szkoda potem tzw lipy itp.zobaczymy co i jak jak bedzie po przeglądzie.miejmy nadzieje ze wsio wypadnie idealnie :D dam znac po przegladzie co i jak :)

GG 22098562

kom 502100017

Opublikowano

narazie z cenka z gosciem pertraktuje by cus urwał i ofertą leasingową.autko przybukowanie typowi się nie pali:)po weekendzie jade na przegląd do stacji autoryzownej i ruszam dalej z tematem.

a jak spalanie sie plasuje w tych autach z tym silnikiem w mieście?

ostatnio patrzyłem na katalog:

http://bmwfans.info/parts/catalog/E83N/SAV/Europe/X3_3.0d-M57N2/LHD/N/

i nie moge w nim znaleść numeru na filtr powietrza?

hmmm :mad2:

GG 22098562

kom 502100017

Opublikowano

wiec dzis auto pojechało na przeglad.werdykt po przegladzie jaki otrzymałem to "auto godne uwagi" :)

auto miało wg serwisu cienowany przedni błotnik góre i góre drzwi od kierowcy choć jak to powiedzieli właściciel był bardzo mocno zdzwiony gdyz jak twierdzi przy jego zakupie w auto fus jak ja sprawdzali na mierniku grubośći lakieru nic nie wyszło po za tym szyba przód była wymieniona po tzw kamieniu..do tego zbliża sie inspekcja za 3000 tys km olej filtry itp plus do wymiany klocki przód z tarczami +czujnik i klocki tył+czujnik.auto przebadane pod katem przebiegu zawieszenia odc zyt z kluczyka itp.wszystko sie zgadza z ks.serwisowa.jak mi mechanik który robił przeglad powiedział wprost auto widac ze zadbane godne polecenia i warte uwagi.wiec zapadła z mojej strony decyzja o akupie ale musiałem ciut urwac z ceny na te wymiany tarcz i klocków .ostatecznie dogadałem sie z gosciem na cene która mnie zadowala i miesci sie w moim budżecie.

pytanko do fachowców.jak usunąc w x3 inspekcje oleju i klocki które sie świeca samemu?czy jest taka opcja?czy trzeba jechac pod kompa podłaczyć?

GG 22098562

kom 502100017

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kontrolka klocków zgaśnie sama po wymianie czujników. Nie wiem natomiast czy można skasować inspekcję bez kompa (choćby nieoryginalnego).
Opublikowano
klocki sie świecą więc widze że spoko jeden problem mniej z kasowaniem niby do inspekcji oleju jeszcze 3 tysie ale odrazu po zakupie wsio zamierzam wymienić razem z olejem miejmy nadzieje że z auta będę zadowolony :D

GG 22098562

kom 502100017

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Kontrolka klocków zgaśnie sama po wymianie czujników. Nie wiem natomiast czy można skasować inspekcję bez kompa (choćby nieoryginalnego).

Mozna, nie pamietam jak to sie robi ale na 100% mozna skasowac bez kompa :) Mozna bylo kasowac bez kompa od 2000r (np. Bunia mojej zony daje sie skasowac kombinacja klawiszy) .

Opublikowano
juz po przegladzie wsio ogarniete:)mozna olej skasowac kombinacja klawiszy :D

GG 22098562

kom 502100017

• 6 lat później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Rozważam zakup E83 X3 dla mojej mamy, rocznik powyżej 2006. Diesel odpada, czy silnik benzynowy np. 3l dobrze współgra z automatyczną skrzynią biegów?