Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam pytanko szukam nowych opon,niestety w tych ktore mam porobily sie jakies guzy i stracznie wyja podczas jazdy(vredestein 6 mm profil).Zastanawiam sie nad Bridgestone Potenza,czy ktos mial jakies doswiadczenia z tymi oponami.Jestem otwarty na inne propozycje.Rozmiar 225-40-18.
Opublikowano

Ja mam opony Bridgestone Potenza RE50 225/40R18 i 255/35R18.

Są bardzo dobre, trzymają się drogi nawet podczas mocnej jazdy.

Ich minusem jest to, że są troszkę twarde (są z 2008 roku więc nie są stare), na pewno twardsze od continental czy goodyear (obydwie marki także polecam, też miałem kiedyś i są wyśmienite), przez co minimalnie traci się na komforcie.

Na pewno jeżeli kupisz któreś z tych trzech przeze mnie wymienionych będziesz zadowolony, lecz bardziej skłaniam do zakupu continental lub goodyear

Jeżeli chcesz jakieś budżetowe to możesz spróbować nexen (uważaj by było na nich napisane nexen bez jakiegokolwiek dopisku roadstone lub coś podobnego bo to wtedy już nie ta sama opona).

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Polecam opony YOKOHAMA Adwan Sport.

Bardzo dobra opona. Na mokrym asfalcie nie ślizga a suchym i ciepłym samochód klei się do drogi.

Jedyny minus to cena (trochę drogie). Ja mam 225/45R17 przód i 255/40R17 tył i troszkę szumią. Ale przy takiej szerokości to chyba normalne.

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano
Zastanawiam sie nad Bridgestone Potenza
Bridgestone Potenza to cała rodzina opon. Dopóki nie napiszesz o które Ci dokładnie chodzi, to nie dostaniesz przydatnej odpowiedzi.
Jeżeli chcesz jakieś budżetowe to możesz spróbować nexen
Myślisz, że gdyby chciał budżetowe to by pytał o Bridge'a?
uważaj by było na nich napisane nexen bez jakiegokolwiek dopisku roadstone lub coś podobnego bo to wtedy już nie ta sama opona
Na jakiej podstawie tak mówisz?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam!

Jeżdżę na Bridgestone Potenza RE 050 A już dwa sezony i jestem z nich bardzo zadowolony.

Na suchym jak i na mokrej nawierzchni są bardzo stabilne i przewidywalne.

Auto reaguje na każdy ruch kierownicy, jest przyklejone do jezdni. Są to na mój gust typowo sportowe oponki.

Polecam!