Skocz do zawartości

PRZERYWA TAK JAKBY JEDEN CYLINDER NIE CHODZIŁ, PILNE!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

nie chodzi mi auto na pierwszym cylindrze. mam gaz sekwencyjny i na paliwie jest to samo. wymieniłem świece na nowe na pierwszym cylindrze cewka jest nowa i jest to samo. czy to możliwe że padł sterownik komputera silnika??

pozdrawiam!

Opublikowano

w ogóle nie pali na jeden cylinder ?

zapal zimny silnik na kilkanaście sekund, wyłącz, spryskaj kolektor wydechowy i będziesz wiedział na którym nie pali

skoro świece i cewki są nowe (a fajka ?), to wykręć świece załóż na nią cewkę i sprawdź czy daję iskrę jak nie to zapewne sterownik powiedział papa

ps. warto sprawdzić kompresję, jak jej brak to iskra może być, paliwo także a nie będzie palić

Opublikowano
ipowidzcie czy komp silnika musi miec identyczny numer jak w aucie mam bosha 0261200405 czy moge pdpiac z innym numerem koncowym
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz wstawić z końcówką 403, 402 i będzie chodził
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może tak być jak robi wysiadke.Sprawdz jeszcze mase cewek,jest wpięta obok obudowy termostatu i wchodzi do czarnej listwy zasilającej wtryskiwacze.Tam się rozchodzi na wszystkie 6 cewek.Sprawdz przy okazji połączenie reszty kabli do cewek(są w tej listwie) może tu tkwi przyczyna.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.