Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie tak stawiane mogą znaleźć odpowiedź wyłącznie u wróżki. Dlaczego?

Po pierwsze przebieg, przebiegowi nierówny, 250k to niewiele dla tego modelu, pod warunkiem, że jest 250k, a nie przeszło 500k i nagle ktoś postanawia go odmłodzić.

Po drugie jest to samochód z pompą VP44, turbiną etc. , więc umiejętność jazdy przy tym silniki jest ważna i ma olbrzymi wpływ na jego żywotność.

Po trzecie typowe usterki dla tego modelu są wynikiem dbania o samochód, możesz wyszukać z łatwością dziesiątki tematów np. brak mocy, padła turbina, skrzypiące elementy, tylna wycieraczka czy brak spryskiwacza etc. etc.

A kwestia kosztów utrzymania, to mniej więcej ilość zaoszczędzonych w dniu zakupu pieniędzy :mrgreen:

Pamiętaj nie ma tanich samochodów, igiełek, okazji:)

PS. Znasz powód wymiany silnika?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na moje oko to to BMW o któym piszesz ma bliżej 400-500tyś km niż tych 250.

Może lepiej da się sprawę wyjaśnić z drugiej strony.

Ja mam troszkę młodsze e46 ale z takim samym silnikiem ma na blacie już prawie 200tyś km (możliwe że naprawdę jest więcej :D ) silnika nikt nie zmieniał turbo śmiga bez zarzutów i myślę że jeszcze ze 100 tyś zrobi bez poważnych awarii.

Skoro nie znasz przyczyn wymiany silnika to skąd wiesz, ze ma przejechane 150tyś ??

Jak dla mnie to lipa straszna to auto.

A ile w ogóle ten rodzyn kosztuje ??

Opublikowano

elementy blacharskie/lakiernicze to nie problem, ale padnięte turbo może mieć poważniejsze konsekwencje :|

korespondencyjne kupowanie czegokolwiek jest kłopotliwe, zabierz ze sobą jakiegoś mechanika zaufanego np.

i pamiętaj o tym, co już wielu użytkowników napisało: "tanie BMW..."

Opublikowano
Kupiłem to BMW :norty:

Czy ta turbina pasuje do 320d 136KM? Te Rovery mają chyba 116 koni

:?:

Opublikowano
Lepiej kupić używaną czy regenerować starą?:)

Na nową mnie nie stać :P

Jak dobrze zregenerujesz to bedzie wszystko w porządku.

A z używaną to może być różnie. Też niewiadomo ile pochodzi..