Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie czy ktos z użytkowników forum miał podobny problem i jakie były przyczyny .Moja beemka E46 2,0 D

1999 r. 136kM w pewnym momencie odmówiła posłuszeństwa a mianowicie w czasie gdy auto jest w ruchu jest w porządku natomiast gdy się zatrzymam auto gaszę jest problem z powtórnym uruchomieniem po kilku minutach

auto zapalę a znowu gaśnie dopiero po znacznym schłodzeniu auto odpala byłem w serwise nie można koputerem

zdjagnozować pompa wtryskowa po naprawie :mad2:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Witam

Mam pytanie czy ktos z użytkowników forum miał podobny problem i jakie były przyczyny .Moja beemka E46 2,0 D

1999 r. 136kM w pewnym momencie odmówiła posłuszeństwa a mianowicie w czasie gdy auto jest w ruchu jest w porządku natomiast gdy się zatrzymam auto gaszę jest problem z powtórnym uruchomieniem po kilku minutach

auto zapalę a znowu gaśnie dopiero po znacznym schłodzeniu auto odpala byłem w serwise nie można koputerem

zdjagnozować pompa wtryskowa po naprawie :mad2:

Sprawdzili Ci wtryskiwacze ?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Ludzie mowia ze to moze byc czujnik polozenia walka rozrzadu ...
Opublikowano
Ludzie mowia ze to moze byc czujnik polozenia walka rozrzadu ...

Ale w 136KM nie ma stricte czujnika impulsów wałka rozrządu... zastanawia mnie natomiast jedna rzecz, czy czujnik skoku iglicy nie spełnia funkcji w/w czujnika?? Również i ten jest czujnikiem indukcyjnym [hallotronowym]. Mimo wszystko gdyby ten czujnik [skoku iglicy] był uszkodzony, bądź mierzył nieprawidłowe wartości to jego błąd zostałby zapisany w rejestrze.

Kolego sprawdź czy w wężyku od zbiorniczka filtra paliwa do pompy wtryskowej są bąble powietrza.pozdr