Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam problem otóż chce zamontować czujniki parkowania z tyłu lecz nie bardzo wiem jak

czy trzeba ściągać tylni zderzak ?

próbowałem zamontować bez ściągania ale niema tam miejsca żeby przeprowadzić kable do bagażniku.

Ewentualnie czy ktoś może mi pomóc jak zdemontować tylni zderzak odkręciłem śruby koło nadkola ale tak jakby coś na środku auta trzyma tylni zderzak

z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano
Wycigniej ta czarna blęde na dole ze zderzaka, taka długa czarna idzie przez cały zderzak. Wtedy dotrzesz do dwóch śrub szpilek wykrec je i zderzak zejdzie sam.
Opublikowano

dziękuje za odpowiedź

jeszcze jedno pytanie czy tą listwe się jakoś odczepia czy poprostu podwadzać a ona sama wyjdzie?

Opublikowano
Ma takie zaczepy, jak wyjdzie pierwszy, to reszta sama zacznie sie wypinać, na poczatek musisz podważyć zaczynajać gdzies od rogu jak si enie myle. dawano temu to wyczepiałęm wiec nie pamiętam dokłądnie. Najlepiej by było jak bys wypiął ta listwe i wczepił taką już z czujnikmi zamontowanymi. Na zannym portalu aukcyjnym koło 50zł lata taka z miejscem na czujniki, a za 200 to z czujnikami kupisz.
Opublikowano

jeszcze jedno pytanie

mówimy o tej listwie na dole zderzaka ?

bo ja mam dwie jedna jest u góry a druga na dole

tą u góry zdjąłem i tam chce zamontować czujniki tylko że tam niebyło żadnych śrub więc domyślam się że chodzi o tą na dole ?

Opublikowano
Ta na dole, pisałem że w dolnej części zderzaka... w poliftowej tej dolnej niema...
Opublikowano

Moze ktos wie gdzie to podlaczyc taka listwe gdybym sobie zamontowal.

Automatycznie sie aktywuje w komputerze??

Opublikowano
Trzeba aktywowac i prócz listwy musi być moduł PDC
Opublikowano

Modół PDC i moduł modulatora (taki mały glośniczek w plastikowej puszce) pod kierownicą:)

No i oczywiście instalacja :) PZDR

"The Beats Of life..... The Voice Of Creation.... The Invisible World...... The Echo of Imagination......... We dance for joy ...we cying teras.... we screaming Loud .... The Beats of Life. " SHOWTEK!!

Świetna Muza Do Auta :)