Skocz do zawartości

316i Dziwne cisnienie w zbiorniczku od chlodnicy

tomek_22

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam Bmw e36 Compact + lpg od roku, odkad kupilem to autko to mam problemy z chlodzeniem... Na pocztaku wymienilem nowa chlodnice, pozniej termostat i bylo okej... Pewnego czasu zauwazylem plame pod nogami (uciekal plyn) wiec wymienilem i nagrzewnice... Odebralem od mechanika auto(3 dni temu) i mowil ze jest juz okej... Ale dzieja sie dziwne rzeczy teraz... Obrotu dziwnie sie zachowuja, na zimnym silniku wszystko okej, a gdy silnik sie rozgrzeje potrafai stanac na 1500 i tak stac... (na bezynie nigdy przedtem tego nie mialem) Plyn w chlodnicy gdy auto jest zimne jest okolo polowo, czasem mniej, ale gdy auto jest cieple to plynu jest moze ze 2 - 3 cm od dna ;/ Kiedys jak odrecalem korek to zawsze slyszalem takie "pssssss" teraz nic... Poprostu nie wiem co sie dzieje !! POMOCYYY!! Czyzby mechanik cos "zrabal" ??

Pozdrawiam

_______

Poprawiłem tytuł. Proszę się zapoznać z formatem tytułowania wątków obowiązującym w tym dziale, bo następnym razem dam ostrzeżenie. mattiss

Weź na razie dolej płynu, spróbuj odpowietrzyć układ, mechanicy w większości to takie niechluje że potrafią nie podpiąć jakiejś wtyczki do któregoś z czujników, nie dokładnie poskręcać węże itp. Posprawdzaj szczelność, dolot powietrza, gumy, wężyki.