Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Kupiłem niedawno bmw 320d 2003r. Mam następujące problemy, a mianowicie: czasem nie działa mi centralny zamek(przy otwieraniu auta z kluczyka, jednak po kilkukrotnym przekręceniu kluczyka zaczyna działać. Problem nr 2 to nie działające piloty, tzn w serwisie powiedziano mi ze może muszą się naładować ponieważ wbudowany jest tam akumulatorek, który ładuje się podczas jazdy.To jednak nic nie daje. Problem nr 3 to oświetlenie wewnątrz. Czasem palą się wszystkie trzy lampki, a czasem tylko dwie z tyłu. Czasem nie działa nawet przycisk na suficie do włączania lampek, a żeby je wyłączyć muszę otworzyć i zamknąć drzwi. Pomóżcie!!!! nie wiem kompletnie co mam robić. W serwisie nie wiedzą co jest dokładnie i powiedzieli ze może wina komputera, albo czegoś i ze musieli by wkładać i wymieniać części, żeby do tego dojść. Jednak to wiąże sie z kosztami, które dealer BMW wycenił nawet do 4 tys zł. Może ktoś ma jakiś pomysł. Aha czasem jest tak ze po wejściu w menu komputera i wybranie testu nr 21- czyli reset ustawień oświetlenie działa normalnie tzn wszystkie lampki, ale za jakiś czas znó palą sie obydwie. Już nie wiem co mam robić... Edytowane przez adrianeeeek
Opublikowano
A możecie mi powiedzieć jakie mniej więcej są koszty naprawy. Lepiej zrobić to w serwisie, czy wystarczy jakiś elektryk??? :lol: Z tego co czytałem czasem pomaga reset komputera. Mam zamiar to zrobić tylko opinie są różne. Jedni piszą ze należy tylko odłączyć klemy na 15-20 minut i już. inni natomiast ze trzeba odłączyć klemy, potem złączyć je ze sobą żeby rozładowały się jakieś kondensatory, potem odpalać auto na 5 minut jeździć i takie tam... ale czy to bezpieczne. Jak prawidłowo i bezpiecznie w tym modelu wykonać reset i czy jest sens??? Z góry dziękuje za odowiedź