Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

ma pewien problem kilka dni temu podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka żółtego trójkąta pomiędzy zegarami i żółty ręczny i sie paliła cały czas. Na drugi dzień zapalam auto wszystko ok. kontrolki wszystkie gasna po przejechani tak okł. 100km kontrolki znowu się zapalają i na drugi dzięń spowrotem wszystko jest ok. i po przejechaniu okł. 100km kontrolki znowy się zapalają tylko tym razem nie zgasły po ponownym rozruchu silnika dopiero po dwoch dniach i pozniej znowu sie zapalają regularnie, zapalają się i gasną strasznie mnie to denerwuje jaka moze byc tego przyczyna i co ewentualnie można z tym zrobić ??

Opublikowano

Bylo już sporo razy tu na forum. Najczęstszą przyczyną jest zabrudzenie któregoś czujnika ABS. Wizyta na kompie powie prawdę.

Jeśli po przeczyszczeniu nie ma poprawy, to wadliwy czujnik należy wymienić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może nie sam czujnik ale te ząbki które czujnik wyłapuje (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) Jedz na myjnie opłukaj wszystkie koła od spodu , u mnie pomogło a na kompie byłem i juz mi chcieli czujnik wymieniać za 400 zł. A jak mówiłem ze spr jeszcze przepłukać to mówił ze maja używane oryginały za połowe ceny

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

A ja do sprawdzania dorzucam jeszcze czujnik skrętu kierownicy.. To znaczy jeżeli po zapaleniu się tych swiatełek nie masz także ABS to wielce prawdopodobne że to jakiś czujnik przy kołach ale jeżeli ABS działa a trakcja się świeci to obstawiam że ten czujnik od kierownicy coś kombinuje. Moje zdanie jest takie (przeczyść jak inni podpowiadają to nic nie kosztuje) jak sie zaświeci to po hamulcu najlepiej na czymś śliskim.. Jak ABS działa to oblukaj pod kierownicą ten czujnik (niestety wtedy bez kompa się nie obejdzie) Jak jesteś z jakiegoś dużego miasta to poproś na forum ktoś na pewno udostępni Ci kabla do INPA - odpalisz piwko i sam sobie zdiagnozujesz a kabelki ludzie mają bo to taki niezbędnik BMW i zwraca się po dwóch diagnozach:-)

Pozdrawiam

Opublikowano
JEzeli mowa o DSC to mam male pytanko:) Dzisiaj jadac kolegi 330d 2002 rok wylaczajac DSC zauwazylem ze ukazal sie standardowo zolty trojkacik i jeszcze kontrolka od recznego na pomaranczowo...U siebie wylaczajac pokazuje sie tylko trojkacik:)Cos u mnie jest nie tak?? POzdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie swieci sie tylko ten trójkącik tak jak u Ciebie

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
moze tak jest kiedyś coś czytałem ze po dłuzszym przytrzymaniu zapal sie coś jeszcez i wyłaczyć to tylko mozna po przekreceniu kluczyka w pozycje zero i pomownym uruchomieniu samochodu. Pewnie zalezy tec od tego co kto ma bo jest ASC ,ASC+T, DSC

Sprzedam

Opublikowano

Wizyta u mechanika wykazała ze wszystkie czujniki z cała elektronika układu DSC jest sprawna wykazało ze zbierzność jest zle ustawiona i komputer co jakiś czas to sprawdza i wyłanczał system DSC

po ustawieniu zbierzności broblem znikł

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wieć czujnik skrętu tak jak kolega wyżej pisał.

Sprzedam