Skocz do zawartości

Jakie świece i przewody zapłonowe polecacie??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej, posiadam od niedawna e32 730i m30 i chcialbym dowiedziec sie jakie polecacie przewody i swiece to tego silniczka, i jakie sa koszta takiej przyjemnosci?? Pozdrawiam :)
Pozdrawiam
Opublikowano
Na pierwszy montaż zakładane były przewody Bremi,Beru koszt ok 700 zł za koplet,ale można śmiało założyć Boscha lub NGK kszt ok 500zł za komplet.Swiece Bosch lub NGK,ja od lat kupuje NGK koszt ok 13zł sztuka.
Nur bmw e32
Opublikowano
Dzieki kolego :) a czy ktos moze wie jak sie spisuje sentech?? duzo ludzi je ma w autach i nie narzekaja no i maja dobra cene tylko niewiem jak by sie spisywaly w 730i R6...
Pozdrawiam
Opublikowano
Hej, jak napisał kolega wyżej w rzędowej szóstce powinieneś użyć co najmniej NGK, który nie jest taki drogi, na allegro dostaniesz za 350 PLN. Jeżeli jednak chcesz zaoszczędzić, mogę polecić Janmor, ostatnio zakładałem do V12 i jest ok, niestety Beru kosztuje prawie 2000 PLN. Nic nie powiem o Sentechu, bo nie miałem do czynienia. Pamiętaj, że przewody jakie kupisz muszą być z rdzeniem miedzianym i rezystorami w złączach i fajkach.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Wielkie dzieki, bardzo mi sie przydadza te wskazowki :) Pozdrawiam
Pozdrawiam
Opublikowano
Z tymi janmorami to uważaj chyba że auto do sprzedaży. Miałem Bosch i NGK w M30 i było ok. Bremi aż takie drogie chyba nie jest jak Beru. Osobiście zainteresowałbym się Bremi.
Opublikowano
Dzieki :) auto mam swiezo kupione i zamierzam nim dlugo jezdzic wiec rozwaze te lepsze przewody, pozdrawiam :)
Pozdrawiam
Opublikowano
Popytam ile kosztuja te Bremi i pewnie je kupie bo teraz tez mam Bremi, Pozdrawiam :)
Pozdrawiam
Opublikowano

ja osobiscie jezdze na kablach champion - rozkrecane i nie ma problemu z zalozeniem czujnika - i swiece bosch 4-ro elektrodowe.

Koszt kabli ok 300 zeta, swiece ok 20 zeta / szt.

Opublikowano
Widzialem na allegro championy w dobrej cenie ale nie wiedzialem czy warto je kupic...
Pozdrawiam
Opublikowano
aha, no to lepiej bez rozbierania tylko fabrycznie gotowe, widze ze nie ma raczej sensu na tym oszczedzac:) a myslicie ze to przez swiece i przewody moze czasem trzeba dluzej zakrecic zanim odpali :?:
Pozdrawiam
Opublikowano
Dzieki :) auto mam swiezo kupione i zamierzam nim dlugo jezdzic wiec rozwaze te lepsze przewody, pozdrawiam :)

Jak już tak dobrze ma się z Tobą to Twoje auto to kup mu jeszcze kopułkę i palec (chyba że masz nowe), ja kupiłem ostatnio - gość na Allegro ma komplet Bremi poniżej 200 pln - i właśnie czekam bardzo niecierpliwie na przesyłkę która idzie już 3 dni :(

Pozdrawiam

Opublikowano
Dluzej trzeba zakrecic i wydaje mi sie ze troszke jest spozniona reakcja na gaz przy zimnym silniku , to sa objawy wskazujace do wymiany swiec i kabli :?: czy moze cos innego jest za to odpowiedzialne :?: pozdrawiam Forumowiczow
Pozdrawiam
Opublikowano

Jak już tak dobrze ma się z Tobą to Twoje auto to kup mu jeszcze kopułkę i palec (chyba że masz nowe), ja kupiłem ostatnio - gość na Allegro ma komplet Bremi poniżej 200 pln - i właśnie czekam bardzo niecierpliwie na przesyłkę która idzie już 3 dni :(

Pozdrawiam

No i zmieniłem założyłem. Zastanawiam się ile lat mają kable. Są firmy BERU. Czy ktoś wie gdzie na nich może być rocznik? Lub czy kiedykolwiek ktoś widział gdzieś w sprzedaży Beru? Bo ja nie. No ale one chyba nie są od nowości?

Pozdrawiam

Opublikowano
Mi znajomy poleca Sentech za 180zl nowe, ale niewiem czy warto... Podobno sa spoko, ma je ktos moze u siebie i wie jak sie spisuja :?: No i zeby mialy w komplecie czujniki impulsatory itp. Niewiem czy za taka kase moga byc dobre kable... A zna ktos cene Janmorów :?: Pozdrawiam
Pozdrawiam
Opublikowano

Pozdrawiam

No i zmieniłem założyłem. Zastanawiam się ile lat mają kable. Są firmy BERU. Czy ktoś wie gdzie na nich może być rocznik? Lub czy kiedykolwiek ktoś widział gdzieś w sprzedaży Beru? Bo ja nie. No ale one chyba nie są od nowości?

Pozdrawiam

Po co Ci to wiedzieć?

Tak są normalnie w sprzedaży, przynajmniej jak miałem BMW to były jeszcze niespełna rok temu.

Opublikowano

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Po co Ci to wiedzieć?

Tak są normalnie w sprzedaży, przynajmniej jak miałem BMW to były jeszcze niespełna rok temu.

Zastanawiam się czy warto zmienić. U mnie mają jakieś 45 000 km. Jeśli ktoś zmienił tuż przed sprzedażą auta to nie warto...

Pozdrawiam