Skocz do zawartości

318i Nie ciagnie paliwa z lewej komory baku

Hiros

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy spotkal sie juz ktos z takim problemem zeby nie ciaglo paliwa z lewej komory baku tylko z prawej tam gdzie jest pompka, niechce mi przepompowac paliwa z lewej komory do prawej a nadmiar niestety wraca do lewej i po zatankowaniu np.10l paliwo po chwili znajdzie sie w lewej polowce a prawa jest pusta. Jesli ktos sie juz z tym spotkał to prosze o porade:)

______

Poprawiłem tytuł tematu. Proszę się stosować do formatu tytułowania wątków obowiązującego w tym dziale. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Witam czy spotkal sie juz ktos z takim problemem zeby nie ciaglo paliwa z lewej komory baku tylko z prawej tam gdzie jest pompka, niechce mi przepompowac paliwa z lewej komory do prawej a nadmiar niestety wraca do lewej i po zatankowaniu np.10l paliwo po chwili znajdzie sie w lewej polowce a prawa jest pusta. Jesli ktos sie juz z tym spotkał to prosze o porade:)

spotkałem się z opiniami że winna jest pompka paliwa

kolega "emir55" ma racje w drugiej komorze jest tylko drugi plywak, ale paliwo przedostaje sie do prawej rowniez za pomoca wezyka, jakim sposobem do dzis nie wiem. Zobacz moze masz ten wezyk zapchany albo cos w tym stylu, mialem kiedys taki problem ze nawet przy 10l w baku samochod szarpal a nawet raz zgasl z braku paliwa. Wtedy rondo i szybki skret w lewo i grala muzyka :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Jak napisał hytrus2 w zbiorniku jest wężyk który powoduje wyrównanie poziomów paliwa w baku.Jeżeli w prawej komorze ubywa paliwo to jest zaciągane z lewej(naczynia połączone).Albo wężyk jest zatkany albo któryś koniec wężyka jest za wysoko(w prawej albo lewej komorze)możliwe że przy wymianie pompy coś ruszyłeś.Pozostaje wyciągnięcie pompy i lewego czujnika i sprawdzić czy wężyk w komorach idzie po samym dnie i czy nie jest zatkany.Czytałem kiedyś post że pomaga zalanie paliwa pod korek(sprawdzić nie zawadzi).
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.